Početna Sport Rukometaši Vojvodine startovali pripreme

Rukometaši Vojvodine startovali pripreme

0

Posle gotovo pola godine pauze zbog virusa korona, rukometaši Vojvodine počeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj će se takmičiti na tri fronta.

“Nikada se treneri nisu našli u ovako nezavidnoj situaciji kao što je to sada slučaj zbog ove situacije s virusom. Jako je teško organizovati i planirati treninge u sezoni u kojoj je nepoznato kada će početi, kojim tempom će se igrati… Ovo je za trenere novo iskustvo, ali moramo da gledamo pozitivno, da treniramo maksimalno i da se nadamo da će se sve normalno odvijati. U slučaju novih poteškoća, prilagođavaćemo se novonastaloj situaciji”, kaže trener Boris Rojević, prenosi Dnevnik.

Ovog leta u ekipu je stiglo šest novajlija, a šampion ima tim za najviše domete.

“Takmičenje ove sezone počinjemo s Кupom Srbije za prošlu sezonu, što po meni nije baš najsrećnije rešenje. Ipak, idemo s ambicijama da ga osvojimo. Najveće ambicije vezane su za šampionsku titulu i nacionalni Кup. Upravo za ova dva trofeja na proleće ćemo tempirati formu. Svesni smo da neće biti lako jer je uvek teže odbraniti trofeje nego ih osvajati. No, verujem u ove momke koje smo selektovali sportski direktor Darko Jevtić i ja”, dodaje Rojević.

Aktuelni šampion ove godine, kao i Metaloplastika, prema dogovoru Arkus liga, ne nastupaju u evropskim takmičenjima, ali ih očekuje regionalno takmičenje.

“Prema nekim nezvaničnim informacijama, Seha liga bi trebalo da počne u septembru i to turnirski. Na jednom mestu bi se sastale četiri ekipe i igrale međusobno. To je ponovo novi izazov, s kakvim se mi treneri nismo susretali”, zaključuje Rojević.

Superliga se ove godine igra u novom formatu, u dve grupe, gde su u A grupi svi vojvođanski timovi, Partizan i Dubočica.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay