Početna Sport Rukometaši Vojvodine sutra dočekuju ekipu Jugovića

Rukometaši Vojvodine sutra dočekuju ekipu Jugovića

0

Ovog vikenda nastavlja se rukometna superliga. Na programu su mečevima 16.kola, a u centru pažnje biće duel komšijskih rivala, Vojvodine i Jugovića, koji prenosimo u subotu, od 18:45 na prvog programu RTV-a.

Susreti ovih ekipa u prošlosti su privlačili veliku pažnju ljubitelja rukometa, a takav slučaj bio je i u prvom ovosezonskom duelu, kada je u 5.kolu, aktuelni šampion slavio u Kaću 29:26 posle velike borbe.

Od tog susreta, Novosađani su ušli u seriju odličnih rezultata i drugi deo sezone dočekuju na prvoj poziciji, dok su Kaćani na začelju tabele, sa samo jednom pobedom i igračkim kadrom koji će imati velikih problema da izbori opstanak u društvu najboljih.

“Moramo ozbiljno ući u meč, bez obzira što nam ova utakmica nije toliko bitna, pošto oni neće ući u plej-of. Moramo dati sve od sebe da pobedimo i iskoristimo tu utakmicu da se uigramo taktički za ono što nas čeka dalje”, istakao je kapiten “crveno-belih” Vukašin Stojanović.

Kapiten Jugovića, Nikola Vrgović, ističe da su njegovi saigrači svesni da imaju ulogu autsajdera protiv šampiona.

“Mi smo rasterećeni i svesni situacije u klubu. Mlada smo ekipa, idemo da igramo rukomet, da pokažemo šta znamo, bez straha i moranja”, rekao je Vrgović.

Rukometaši Vojvodine u nastavku superlige tempiraće formu za mečeve sa Crvenom zvezdom i pančevačkim Dinamom u kojima žele bodove koji bi im doneli prednost u plej-ofu.

S druge strane, u Jugoviću je opstanak kluba u prvom planu, ali uprkos brojnim problemima, možemo očekivati da u subotu, u Sportskom centru “Slana bara”, vidimo mnogo atraktivnih poteza igrača obeju ekipa.

Autor: RTV
Foto: rkv.rs