Početna Sport Rukometaši “Vojvodine” u Grupi A SEHA lige u novoj sezoni

Rukometaši “Vojvodine” u Grupi A SEHA lige u novoj sezoni

0

Rukometaši “Vojvodine” takmičiće se u Grupi A SEHA lige u sezoni 2019/20.

Nova sezona SEHA lige donosi novine, kako po pitanju klubova koji će se nadmetati, tako i po pitanju sistema takmičenja.

Timovi koji su se priključili takmičenju su kineski “Sportski univerzitet Peking”, makedonski “Eurofarm Rabotnik”, mađarski “Grundfos Tatabanja” i “Telekom Vesprem”, ukrajinski “Motor Zaporžje”, dok će umesto niškog “Železničara” u ligi nastupiti šabačka “Metaloplastika”. Stari znanci, osim “Vojvodine”, jesu “Meškov Brest”, hrvatski “Nekse”, PPD “Zagreb”, slovački “Tatran Presov”, makedonski “Vardar”.

Srpski prvak, koji je prošle sezone ostvario svoj najbolji plasman u ovom međunarodnom takmičenju, plasiravši se na šesto mesto, igraće u Grupi A. Vošini rivali u ovoj grupi biće “Vardar”, “Nekse”, “Tatran”, “Grundfos” i “Motor Zaporožje”.

Od nove sezone u SEHA šampionatu takmiči se dva kluba više nego prethodne, te je uveden novi sistem.

Prva dva tima u grupnoj fazi plasiraju se direktno u četvrtinu finala takmičenja, dok timovi od trećeg do šest mesta idu u plej-of. Trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz Grupe A igraće protiv petog i šestog tima u Grupi B, i obrnuto.

Pobednici ovih mečeva igraće potom četvrtfinalne utakmice protiv timova koji su se ranije plasirali u ovu fazu takmičenja. Nakon tih susreta slede polufinalni i finalni meč.

Takmičenje u SEHA ligi počinje 3. septembra.

Izvor: 021
Foto: RK Vojvodina