Početna Sport Rukometaši Vojvodine u novoj Ligi šampiona

Rukometaši Vojvodine u novoj Ligi šampiona

0

11075191_1554814984806866_859603974380633012_n

Evropska rukometna federacija osmislila je zanimljiv sistem elitnog klupskog takmičenja. Rukometaši Vojvodine u petak uveče će saznati imena protivnika u svojevrsnoj “B” diviziji Lige šampiona, iz koje će biti moguće uključiti se u borbu za titulu prvaka Evrope na proleće!

EHF je odlučila da napusti dosadašnji sistem takmičenja, sa četiri grupe od po šest ekipa. Umesto toga oformljene su elitna divizija od 16 timova i slabija, od 12 timova, u kojoj se nalazi i prvak Srbije.

Najbolji na “starom kontinentu” (Barselona, Kil, Vesprem, Vive Kilce, Pari sen Žermen, Vardar, Kolding, Celje, Pik Seged, Visla Plock, Zagreb, Rajn Nekar Leven, Kristijanštad, Bešiktaš, Monpelje i Flensburg) biće podeljeni u dve grupe od po osam timova.

Pobednici grupa će direktno u četvrtfinale, a timovi plasirani od drugog do šestog mesta – ukupno njih 10 – u osminu finala.

Tamo će im se pridružiti dve najbolje ekipe iz slabije divizije, koje će se iskristalisati kroz takmičenje u dve grupe od po šest timova i onda plej-of mečeve po sistemu C1-D2, D1-C2.

Vojvodina je uoči žreba svrstana u peti šešir, pa su joj mogući protivnici La Rioha (Španija) i Metalurg (Makedonija) iz prvog, Meškov (Belorusija) i Skjern (Danska) iz drugog, Čehovski Medvedi (Rusija) i Motor (Ukrajina) iz trećeg, Porto (Portugal) i Kadeten (Švajcarska) iz četvrtog, a Tatran (Slovačka) i pobednik kvalifikacija iz šestog šešira.

Grupno takmičenje počinje 16. septembra i trajaće do prvih dana marta 2016. godine.