Početna Gradske teme Jasna Jovanov ponovo na mestu upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog

Jasna Jovanov ponovo na mestu upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog

jasna jovanov

Pokrajinska vlada potvrdila je izbor Jasne Jovanov na konkursu za upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu. “Ponovni izbor na rukovodeće mesto u instituciji od nacionalnog značaja poput Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, predstavlja prepoznavanje i potvrdu dosadašnjeg uspešnog rada dr Jasne Jovanov, ali i podršku na angažovanju u pravcu pozicioniranja, te daljeg unapređenja ovog muzeja”, navode iz Spomen-zbirke.
Jasna Jovanov, istoričarka umetnosti i muzejski savetnik, rođena u Novom Sadu, magistrirala je na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, a doktorsku tezu odbranila je u Centru za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije Univerziteta u Novom Sadu.

Od 1978. do 1992. bila je zaposlena u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. Od 1992. do 1999. samostalno se bavila istraživačkim radom, novinarskim i scenarističkim poslovima, prevođenjem, organizacijom izložbi i marketingom u umetnosti, povremeno angažovana u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i galeriji “Pečat” u Novom Sadu.
Od 1999. imenovana je za upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. Od decembra 2005. predaje na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijersvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, a od oktobra 2008. godine, na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta EDUCONS u Novom Sadu.

Autor: 021.rs