Početna Sport Rukometni spektakl na Slanoj bari: Vojvodina večeras protiv Skjerna

Rukometni spektakl na Slanoj bari: Vojvodina večeras protiv Skjerna

0

rkv

Premijerno učešće u EHF Ligi Evrope za rukometaše Vojvodine počinje u nedelju (20.15 časova) u hali na Slanoj bari gde dočekuju danski Skjern.

Pored Vojvodine i Skjerna u Grupi C su nemački Berlin Fukse i portugalski Porto, koga s klupe predvodi Srbin Ljubomir Obradović.

“Poslednje dve godine zanosili smo se plasmanom u Ligu šampiona, što je, s ove distance, bilo malo i preambiciozno. Liga Evrope je, spram našeg kvaliteta, takmičenje po meri. Ovo je odlična prilika da odmerimo snage sa ozbiljnim ekipama. I SEHA liga, po kvalitetu, spada u visoko kotirano takmičenje, ali u njoj ekipe prilično kalkulišu, pogotovo učesnice Lige šampiona”, smatra jedan od najiskusnijih Vojvodininih igrača Uroš Elezović.

Od njega se očekuje da odlučno povede svoje saigrače u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.

“Na papiru smo autsajderi, jer je grupa prilično teška. I pored toga pokušaćemo da osvojimo što više bodova, a što da ne i da iznenadimo i da se nađemo među prve dve ekipe koje će nastaviti takmičenje u nokaut fazi”, dodao je on.

U nedelju će Novosađani dati sve od sebe da pobede.

“Prošle godine smo s njima igrali u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, tada smo videli da nisu nesavladljivi. U svojim redovima imaju četiri danska reprezentativca, igraju brz i dobar rukomet. Imali smo prilike da se putem videa upoznamo s njima, uočili smo neke njihove nedostatke, a ako uspemo da složimo sve kockice, uveren sam da možemo da osvojimo prve bodove u LE”, naglasio je Elezović.

Kako reče učitelj Vojvodininih rukometaša Đorđe Ćirković, biće to sudar dve filozofije – balkanske (akcenat na odbrani) i skandinavske (igrati na gol više).

“U prednosti će biti ona ekipa koja uvuče rivala u svoju mašinu. Ako Danci nametnu svoj brzi ritam zna se naša sudbina, opet, s druge strane, ako uspemo da ih kanališemo mi ćemo biti u prednosti”, rekao je on.

Izvor: RTV.rs
Foto: facebook