Početna Sport Šćepanović: Vojvodina brani čast srpskog fudbala i nadam se da će čitava...

Šćepanović: Vojvodina brani čast srpskog fudbala i nadam se da će čitava naša zemlja moći da prati njene utakmice

0

Fudbaleri-Vojvodine3

Svi oni građani naše zemlje koji žive van teritorije AP Vojvodina i nemaju kablovsku televiziju, kako stvari stoje, ostaće uskraćeni za TV prenos utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Dinama iz Minska i Vojvodine. Radio-televizija Vojvodine je postigla dogovor s beloruskom televizijom o prenosu drugog susreta, ali reakcije RTS-a i dalje nema.

“Nismo mi ti koji odlučujemo o TV prenosu. Veoma nam je važno da ostatak Srbije vidi igru našeg tima. Trenutno, mi smo ti koji brane čast srpskog fudbala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, uz Crvenu zvezdu koja igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i ne znam da li je više od toga potrebno za prenos na RTS-u. Imam utisak da bi građani u našoj zemlji želeli da gledaju Vojvodinu, a da li će im se ta želja ispuniti, na to pitanje treba neko drugi da odgovori”, rekao je predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović.

Za sada je sigurno da će prenos meča iz Bresta biti realizovan jedino na kanalu RTV 1, iako RTS, pošto su prava već otkupljena, može da ga preuzme od vojvođanskog javnog servisa i to potpuno besplatno.

“RTV je dobio našu saglasnost i dozvolili smo prenos utakmice iz Novog Sada Vojvodina – Dinamo Minsk. Napravili smo i određene ustupke, koji su u domenu poslovne tajne, kako bi se vojvođanski javni servis dogovorio s partnerom iz Belorusije oko prenosa revanš utakmice. Bili smo veoma kooperativni u tom pogledu i jako nam je važno da javnost zna da se krivac za to što utakmica, kako sada stvari stoje, neće biti vidljiva za sve zainteresovane TV gledaoce u Srbiji, ne nalazi na našoj strani”, dodao je Šćepanović.

Izostanak prenosa utakmica Vojvodine u RTS-u pravdaju popunjenošću programa. Polemika sličnog sadražaja vođena je i pre nekoliko godina, kada je u Novom Sadu gostovao Atletiko iz Madrida. Utakmicu su i tada, osim prisutnih gledalaca na stadionu, mogli da vide samo stanovnici Pokrajine.

“Imamo veliku želju da postignemo odličan rezultat u Brestu i da našim navijačima, Novom Sadu i čitavoj Srbiji donesemo plasman u baraž za Ligu Evrope. Optimisti smo, a to potkrepljujemo činjenicom da smo prikazali odličnu igru u prvom susretu u Novom Sadu i ostavili bolji utisak od rivala. Raduje me činjenica da su baš svi naši igrači i članovi stručnog štaba ubeđeni da možemo da se plasiramo u sledeće kolo. Upravo zbog svega navedenog, baš kao što bi trebalo da imamo priliku da gledamo sve naše sportske klubove i reprezentacije, tako bi i građani širom Srbije trebali da imaju priliku da vide naše igrače. Ovi momci brane ugled našeg kluba, grada, Pokrajine i države i zaslužili su mnogo veću medijsku pažnju. Ne želim da prejudiciram da je izostanak prenosa plod nečije namere u RTS-u, ali nameće se utisak da neko u javnom servisu smatra da ono što FK Vojvodina radi nije toliko zanimljivo”, zaključio je Šćepanović.

Prenos utakmice Dinamo Minsk – Vojvodina iz Bresta biće realizovan na prvom programu RTV u četvrtak, od 19.45 časova.

Autor: Dnevnik