Početna Sport Sekulić: Ne plašimo se utakmice sa Partizanom i idemo na pobedu

Sekulić: Ne plašimo se utakmice sa Partizanom i idemo na pobedu

0

fk-vojvodina_640

Odavno srpski fudbal nije imao u najavi zanimljiviji derbi od sutrašnjeg, koji će na stadionu “Karađorđe” odigrati Vojvodina i Partizan. Uz tradicionalno rivalstvo dva tima, pojačanom interesovnju doprinosi činjenica da i Novosađani i Beograđani ovog leta odlično reprezentuju Srbiju u evropskim kupovima i da se nalaze samo na korak od plasmana u Ligu Evrope, odnosno u Ligu šampiona.
Zbog toga se očekuju pune tribine, odlična igra i pravi sportski spektakl. Složio se s tim i sve bolji prvotimac Vojvodine Danilo Sekulić.

Iako igramo već mesec i po dana u ritmu četvrtak-nedelja, pa je umor evidentan kod obe ekipe, ubeđen sam da će gledaoci na “Karađorđu”, sutra videti obostrano odličnu igru. Biće to pravi praznik domaćeg fudbala, pred punim tribinama, jer snage će odmeriti timovi koji igraju jako dobro u Evropi i nalaze se pred ispunjenjem sna. Kada to kažem, mislim na plasmane u grupnu fazu Lige Evrope i Lige šampiona“, rekao je Sekulić.

Ko je, po vama, bliži pobedi u sutrašnjem derbiju?

Da se razumemo, Partizan je šampion Srbije, samim tim uloga favorita pripada njemu. Mi smo u Lučanima dosta rotirali u sastavu, ali smo uspeli da pobedimo Mladost, ujedno i da odmorimo pojedine igrače. Sutrašnji derbi dočekujemo u odličnom raspoloženju, spremni da pružimo još jednu dobru partiju i željni da nastavimo s našom filozofijom, a to je da u svakoj utakmici idemo na to da postignemo gol više od rivala i zabeležimo pobedu. Beograđani su, dakle, favoriti, ali se mi ne plašimo i verujem da ćemo u derbiju to i pokazati“.

Koje su prednosti crno-belih, a šta je ono u čemu vidite jaču stranu Vojvodine?

Kod Partizana ne bih nikoga posebno izdvajao. Crno-beli imaju odličan tim, sjajne pojedince i nemaju slabo mesto u ekipi. Na sličan način razmišljam i o nama, jer imamo zaista jaku ekipu i možemo puno toga dobrog da ponudimo i pokažemo na terenu. Igramo kod kuće, dobro treniramo i zaista se radujem sutrašnjem derbiju. U svakom slučaju, srpski fudbal će biti na najvećem dobitku što se igra jedna ovakva utakmica“.

Na protivničkoj strani biće i nekadašnji važni prvotimci Vojvodine, Miroslav Vulićević i Abubakar Oumaru?

Njih dvojica će biti, verujem, u timu, a potpisao je i Kosović, takođe nekadašnji igrač našeg kluba. To svedoči o činjenici da se u Vojvodini jako dobro radi i da igrači, kada odu iz Novog Sada, nastavljaju s dobrim partijama i stvaranjem zapaženih karijera. Ponavljam, ne plašimo se pred derbi, čekamo ga maksimalno fokusirani i rešeni da zabeležimo novu pobedu“.

Da li ste već počeli da razmišljate i o prvom duelu s Viktorijom u Plzenu, u plje-ofu za Ligu Evrope?

Ne! Sada nam je u mislima samo Partizan, a kada derbi bude prošao, počećemo da mislimo o gostovanju u Plzenu. Imamo divnu priliku da u duelima s Česima obezbedimo učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, što bi, meni lično, bila istinska kruna karijere. Međutim, pre toga igra se derbi i samo o njemu razmišljamo“, zaključio je neumorni vezni fudbaler Vojvodine Danilo Sekulić.

Maksa i ja smo dobar tandem

U defanzivnom delu veznog reda Vojvodine, veliki posao u ovoj sezoni odrađuju Danilo Sekulić i Novica Maksimović. Utisak je da su postali prava pokretačka snaga crveno-belih iz Novog Sada.

Maksa i ja se poznajemo već godinama, ali nismo često igrali zajedno. Od kada je on stigao u naš klub, odmah smo se “pronašli” i mislim da se odlično dopunjujemo u igri. Neka se tako nastavi, neću imati ništa protiv“, rekao je Sekulić.

Autor: Dnevnik