Početna Sport Simić, Čumić i Malbašić za prvu pobedu Vojvodine u 2023.

Simić, Čumić i Malbašić za prvu pobedu Vojvodine u 2023.

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom stadionu ekipu Kolubare rezultatom 3:0 u 21. kolu Super lige Srbije.

Strelci za Vojvodinu bili su Simić u 46, Čumić u 65. i Malbašić u 74. minutu.

Pred početak utakmice, direktor omladinske škole “Ilija Pantelić” Duško Grujić je uručio uramljene dresove sa meča protiv Crvene zvezde sponzorima kluba koji su zajedno donirali 400.000 dinara za lečenje sedmogodišnjeg Miloša Ćelapa iz Novog Sada.

Takođe, pred početak meča, održan je minut ćutanja u čast nedavno preminulog člana druge šampionske generacije Vojvodine Siniše Mihajlovića i nekadašnjeg predsednika kluba Dragoljuba Samardžića, kao i svih žrtava zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Vojvodina je od početka imala jasnu nameru da igra napadački, ali je Kolubara na najbolji mogući način odgovorila odličnim defanzivnim blokom kojim su šanse domaćina sveli na minimum.

Prvi udarac i jedini u okvir gola imao je Simić u devetom minutu, kada je sa nekih 20 metara šutirao u golmana Stanivukovića.

Kolubara je imala dva opasna napada po levom boku, izostali su bolji udarci Kočića i Vukušića, pa Carević nije imao mnogo posla u prvom poluvremenu.

Do odlaska na odmor, jedino je još Malbašić uputio opasan i oštar niski centaršut kroz peterac, ali je na mestu bio Stanivuković.

Voša je posle samo 40 sekundi igre u drugom poluvremenu izvela najlepšu akciju i povela 1:0. Topić je poslao dugu loptu na desni bok za Lazarevića, koji je vratio kroz peterac, Malbašić je petom produžio pas do Simića, ovaj je samo postavio nogu za vođstvo “stare dame”.

Voša je zaigrala mnogo bolje posle vođstva, a u 52. minutu Čumić je snažno šutirao uz slobodnjaka sa 20 metara, odbranio je Stanivuković, koji je potom bio odličan i posle odbijene lopte i udarca Iva Baraja.

U 65. minutu Vojvodina je došla do drugog gola, pošto je Nikola Čumić bio precizan iz penala. Prethodno je Milićević sa leđa vukao Vitasa, a sudija dosudio najstrožu kaznu.

Prva opasnost pred golom Vojvodine dogodila se u 70. minutu, posle kornera Milojevića sa leve strane, Bakić je glavom gađao, ali je Carević odlično intervenisao i odbio loptu u korner.

Samo minut kasnije, Voša je izvela brzu kontru, Baraj je spojio Simića sa golom, ali je ofanzivac Voše izabrao da šutira sa 15 metara i pošalje loptu preko gola.

U 74. minutu, Voša je zasluženo došla do trećeg gola, Baraj je ponovo bio asistent, sa desnog krila, Malbašić nije uspeo da zahvati loptu petom, ali jeste iz drugog pokušaja, u padu, poslao kroz noge Stanivukoviću za 3:0.

Voša je do kraja sačuvala prednost i zasluženo upisala prvu pobedu ovog proleća, sada je peta na tabeli sa 37 bodova.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina