Početna Sport Simić: Spreman sam da budem prvi golman Voše

Simić: Spreman sam da budem prvi golman Voše

0

Nikola Simić, koji će na golu zameniti prvog golmana Vojvodine Emila Rockova, kaže da je spreman za tu poziciju i istakao da Voša i u narednoj sezoni želi da osvoji trofej.

S obzirom na to da je Rockov u petak ozvaničio svoj prelazak u Fehervar, izvesno je da će Simić naredne sezone dobiti priliku da brani u kontinuitetu, pogotovo što trener Nenad Lalatović smatra da on ima reprezentativni potencijal.

“Pre svega, moram da kažem da mi je drago zbog Emila, te mu ovom prilikom čestitam na prelasku u novi klub i želim mu svaku sreću u daljoj karijeri. Što se mene tiče, svakako sam uzbuđen pri pomisli da ću sledeće sezone biti prvi golman Vojvodine, iako za to tek treba da se izborim. To je velika odgovornost, ali spreman sam da je prihvatim. Ono što je najbitnije je tim i kolektivni ciljevi koje postavimo ispred sebe”, napominje Simić.

Simić je u Vošu stigao pre skoro tačno dve godine i od tada je bio prava alternativa Rockovu na golu Vojvodine, sa kojom je uspeo da osvoji Kup Srbije.

“Naravno da sam zadovoljan sa protekle dve godine i nikada se nisam pokajao zbog toga što sam došao u Vojvodinu. Ovo je veliki i organizovan klub, što se i videlo na kraju prošle sezone, kada smo osvojili trofej. Nadam se da ću ih osvojiti još u dresu Vojvodine”, kaže Simić.

Usled trenutnih mera uvedenih u Novom Sadu radi sprečavanja širenja virusa korona, fudbaleri Vojvodine treniraju podeljeni u nekoliko grupa.

“Snalazimo se onoliko koliko možemo u ovakvoj situaciji. Pridržavamo se svih uputstava i mera koje su na snazi, te se na taj način trudimo da vodimo računa o sebi, ali i o drugima. Osim toga, sve ide kako treba. Verujem da ćemo dobro ući u narednu sezonu, u kojoj želimo da ponovo osvojimo trofej”, rekao je Simić.

Početak takmičenja u Super ligi Srbije je zakazan za 1. avgust, a u prvom kolu Vošu gostuje ekipi TSC-a u Senti.

Izvor: 021
Foto: FK VOjvodina