Početna Sport Slavlje odbojkaša Vojvodine u Zagrebu

Slavlje odbojkaša Vojvodine u Zagrebu

0

Odbojkaši Vojvodine NS seme pobedili su ekipu Zagreba sa 3:2, u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Novosađani su u Zagrebu slavili posle duge i uzbudljive borbe, pune preokreta. Rezultat po setovima bio je 25:21, 25:21, 25:27, 20:25, 15:12.

Šampion Srbije odlično je počeo duel. Na servis Kubanca Fundore brzo je stigao do vođstva 9:5 i do samog kraja čuvao tu prednost. Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i u drugom setu. Svoje veče definitivno je imao Lazaro Fundora, a u stopu ga je pratio David Mehić. Sve je funkcionisalo u redovima Novosađana, osim bloka, ali je bilo borbenosti i požrtvovanosti, što je bilo dovoljno za 2:0.

Domaćin se probudio u trećem periodu, poveo 18:14, kada je trener Nikolić napravio izmenu i umesto Todorovića i Vieckog uveo Vučićevića i Kostića. Donelo je to novu energiju Vojvodini koja je, korak po korak, išla ka izjednačenju. Imali su gosti i meč loptu, nisu iskoristili kontre, što su Zagrepčani maksimalno iskoristili i produžili utakmicu. Došlo je tada do blagog pada u igri Novosađana i Mladost je u sledećem setu uspela da izbori taj-brek.

Tada su crveno-beli pokazali ono što je možda i najveći dobitak ovog meča. Igrali su srčano, uporno i borbeno. Ponovo su na scenu stupili Fundora i Mehić, a svi ostali pratili su ih u stopu, Simić, Viecki, Kovačević, Kostić, Škundrić. Iako su Zagrepčani zapretili u samoj završnici, Novosađani su zadržali prisebnost.

“Znali smo da će biti teško. Istina je da smo dva seta odigrali u dahu, nakon čega je došlo do pada. Ipak, pohvalio bih ekipu, jer je pokazala karakter, što je jako važno. Nije bilo lako vratiti se, posebno ne na onaj način kako smo mi odigrali peti set, a to je skoro bez greške. Ovo je za nas važna pobeda, koja je došla posle jedne teške nedelje”, rekao je Ivan Kostić.

Zadovoljan je bio i trener Duško Nikolić: “Nemam šta da zamerim momcima. I da smo dobili 3:0, opet bi bilo isto. Sistem takmičenja je takav da te nijedan rezultat ne favorizuje. U Novom Sadu se mora igrati na pobedu, mesta kalkulacijama nema. Važno je što smo se vratili, bili borbeni i konačno odigrali kako treba. Ne raduje me to što nemamo vremena, utakmice se nižu, ali nadu i optimizam uliva broj odbrana u ovom meču, jer one govore dosta toga”.

Revanš je 17. oktobra u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay