Početna Sport Slobodan Boškan novi sportski direktor “Vojvodine”

Slobodan Boškan novi sportski direktor “Vojvodine”

0

Upravni odbor Odbojkaškog kluba “Vojvodina” jednoglasno je na jučerašnjem sastanku za novog sportskog direktora izabrao proslavljenog reprezentativca i nekadašnjeg trofejnog igrača novosadskog kolektiva Slobodana Boškana. Dosadašnji dugogodišnji sportski direktor Nikola Marić preimenovan je na funkciju savetnika za sportska pitanja.

Na sastanku članova Upravnog odbora donet je vrlo jasan zaključak da postoji samo jedna strana priče, te da nema reči o smeni.

– Nikola Marić je neodvojivi deo kluba, kao pojedinac zaslužan za mnoge uspehe, dok je Boškan ozbiljno pojačanje i deo je priče o budućnosti “Vojvodine”. Smatrali smo da je sada pogodan trenutak, jer bismo možda, da smo čekali, ispustili Boškana – objasnio je Dragoljub Zbiljić potpredsednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba “Vojvodina”.

Pojačanje je dobio i Upravni odbor, a novi članovi su Nenad Ćaćić, glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio televizije Vojvodina, i Ljubomir Jovanović, bivši uspešni rukometaš.

Na Upravnom odboru bilo je reči i o organizaciji svečanog otvaranja adaptiranog klupskog objekta, budućem funkcionisanju doma za mlade igrače, ali i o sportskom delu, odnosno dopuni ekipe u budućnosti i očuvanju kostura tima.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam postavljen za sportskog direktora. Prvo, jer je to klub u kojem sam igrao, stasao i postao igrač, a drugo zato što sam postavljen na funkciju na kojoj je svih ovih godina bio Nikola Marić. Zahvaljujući iskustvu, znanju i načinu rada on je ostavio trag i imao udela u rezultatima. Upravo zbog toga nisam se dvoumio. Za mene će to biti veliki izazov, posebno nakon novih dešavanja u klubu. “Vojvodina” je brend, ima iskustvo, organizaciju, uspehe, nova Uprava donela je nadgradnju, a smatram da još ima prostora da napreduje u svim segmentima, a posebno u mlađim kategorijama – istakao je Boškan.

Izvor: RTV
Foto: okvojvodina.org