Početna Gradske teme Za projekat kružnog toka sa fontanom skoro četiri miliona dinara

Za projekat kružnog toka sa fontanom skoro četiri miliona dinara

Grad će za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka sa fontanom na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice dati skoro četiri miliona dinara.

Na tenderu Uprave za građevinsko zemljište za izradu projekta posao je pripao firmi “MHM-projekt” iz Novog Sada, koja je ponudu dostavila zajedno sa “Tangram projektom” iz Novog Sada i Zavodom za komunalnu hidrotehniku “Akva projekt” iz Subotice, koji su bili i jedini ponuđači.

Firma “MHM-projekat” se i ranije spominjala oko ovog posla, jer se na Jutjubu i pre tendera pojavila simulacija kružnog toga sa fontanom, koja je urađena po narudžbini baš ovog preduzeća.

Prema ugovoru, oni će sada imati rok od 150 dana da izrade projekat, na osnovu kojeg će kasnije lokalna uprava da napravi prvi kružni tok sa fontanom u Novom Sadu.

Podsetimo da se o kružnom toku na Limanu II govori nekoliko godina, a lokalni urbanisti su predložili da se gradnjom kružne raskrsnice, umesto klasične, reši ukrštanje Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, pošto je procenjeno da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja. Takođe, zbog gradnje obližnjeg tržnog centra “Promenada” i Naučno-tehnološkog parka očekuje se i gušći saobraćaj na ovoj lokaciji.

Da će se u kružnom toku praviti i fontana javnosti je bilo nepoznato sve dok se nedavno nije pojavio tender za projektovanje.

Izor: 021/Žarko Bogosavljević
Foto: Youtube/printskrin