Početna Sport “Spartak” demolirao “Vošu” na Karađorđu

“Spartak” demolirao “Vošu” na Karađorđu

0

Fudbaleri “Spartaka” ubedljivo su savladali ekipu “Vojvodine” na “Karađorđu” rezultatom 5:0 (1:0).

Dva gola za Subotičane, pred oko 1.000 gledalaca u Novom Sadu, postigli su Ivanović i Nikolić, a mrežu je zatresao i Čečarić.

“Spartak” je napadao od samog starta, prvu priliku imali su već u šestom minutu, kada je Nikolić oduzeo loptu Alvešu na oko 30 metara od gola “Vojvodine”, krenuo ka šesnaestercu i proigrao Savkovića, a on je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je pogodio stativu gola “Voše”.

“Vojvodina” je bila oslabljena, nisu igrali Filip Malbašić i Bogdan Planić, koji su pronašli nove klubove, a u prethodnom periodu činili su oslonac ekipe.

Subotičani su došli do vođstva nakon nesporazuma između Alveša i Rockova. Brazilac je glavom gurnuo loptu iza leđa golmana “Vojvodine”, što je iskoristio Ivanović, sustigao je i prosledio u nebranjenu mrežu.

Gosti su bolje započeli i drugo poluvreme, u kom je viđena prava goleada, ali na razočaranje navijača “Vojvodine”. Sa 2:0 poveli su već nakon devet minuta drugog dela igre. Posle pasa u šesnaesterac “Vojvodine”, duel Babića i Abaza sudija Majo Vujović okarakterisao je kao jedanaesterac za tim iz Subotice, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Nikolić koji je tako povisio prednost svog tima.

U 69. minutu Glavčić je poveo loptu sa svoje polovine, prošao pored dvojice igrača “Vojvodine” i proigrao Nikolića, a on je sa gol-aut linije centrirao na drugu stativu, gde je Ivanović glavom sproveo loptu u mrežu.

Od 72. minuta, crveno-beli su ostali sa igračem manje na terenu, pošto je crveni karton zbog prekršaja na sredini terena dobio Stefan Mihajlović.

U 80. minutu, “Voša” je mogla da smanji vođstvo protivnika, kada je Lakićević sa desne strane uputio oštar pas pred peterac “Spartaka”, a tamo Živković šutirao, ali je golman Ostojić uspeo da odbrani. Na drugoj strani, samo minut kasnije, Subotičani su postigli svoj četvrti gol na utakmici.

Lakićević je želeo glavom da vrati loptu do Rockova, ali je Nikolić presekao taj pas i zaobišao golmana “Vojvodine”, te s lakoćom poslao loptu sa dva metra u nebranjenu mrežu.

Do kraja utakmice, lopta je više bila u posedu gostiju, a novi pogodak viđen je u 88. minutu. Udarac sa skoro 25 metara uputio je Čečarić i poslao loptu uz samu stativu gola “Vojvodine”, za konačnih 0:5 i težak poraz “Vojvodine” u vojvođanskom derbiju.

“Voša” je do ovog kola imala samo jedan primljen gol. Sa pet pobeda i dva poraza nalazi se na drugom mestu Superlige Srbije, a iza nje je pobednik večerašnjeg vojvođanskog derbija “Spartak” sa 14. bodova.

Ostali rezultati jučerašnjih utakmica: “Zemun” – “Bačka” (1-1); “Voždovac” – “Mačva” (0-2); “Mladost” – “Borac” (4-1); “Napredak” – “Javor” (2-1); “Radnički Niš” – “Radnik” (2-2).

Za danas je zakazan večiti derbi između “Crvene zvezde” i “Partizana”. Utakmica počinje u 19 časova.

Izvor: 021/ fkvojvodina.rs
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić