Početna Sport Stiglo pojačanje u Vojvodinu: Ivan Rogač se priključio pripremama!

Stiglo pojačanje u Vojvodinu: Ivan Rogač se priključio pripremama!

0

sp-rogac

Iza fudbalera Vojvodine je polovina priprema u turskom Beleku, odradili su vežbe u teretani, a onda su imali slobodno poslepodne. U toku jutarnjih časova, pod dirigentskom palicom Borisa Nađa, na terenu su trenirali jedino golmani Vanja Milinković-Savić, Milan Jovanić i Marko Kordić.

U petak kasno uveče,ekipi se najzad priključio Ivan Rogač, dosadašnji igrač ukrajinskog Volina iz Lutska. Preko 190 cm visoki defanzivni vezni fudbaler uspeo je da reši sve pravne začkoljice i ispuni svoju želju – da se vrati u Vojvodinu. On bi trebalo da stavi potpis na dvoipogodišnju vernost novosadskom superligašu. Ovaj mladić iz Petrovaradina rođen je 1992. godine, ali je rano, sa samo 12 godina, otišao u pionirsku ekipu Crvene zvezde i nastupao za sve selekcije beogradskog kluba, osim seniora, posle je igrao za prvi tim Rada i BSK-a iz Borče, a poslednja adresa bila mu je u Ukrajini.

– Ispunila mi se želja i zaista sam srećan i veoma zadovoljan – rekao je Rogač, koji se s Volinom pripremao u Lari pored Anatalije, a sada se preselio par desetina kilometara dalje i zamenio hotel. – Oteglo se ovo čekanje, ispali su neki problemi, ali je sada sve iza mene i evo me na pripremama Vojvodine. Igrao sam pre dva dana u susretu Volin – Jagodina (3:1), ali sam na terenu proveo samo 25 minuta pošto sam dobio udarac u nogu. Nije to nikakva ozbiljnija ozleda, nisam ništa želeo da rizikujem i sada mogu odmah da se punom snagom uključim u rad sa igračima Voše.

Veoma zadovoljni zbog ovakvog epiloga bili su Mićo Vranješ i članovi stručnog štaba, jer su dobili igrača izuzetne snage i fizičkih predispozicija, a na Rogaču je da pokuša da se izbori za mesto u ekipi. Vojvodina danas (15 časova) igra utakmicu protiv južnokorejskog Pohanga. Reč je o trostrukom pobedniku Lige šampiona Azije, višestrukom prvaku svoje zemlje i jednom od najboljih klubova na ovom kontinentu. Dres ove ekipe nosi i doskorašnji prvotimac Voše Lazar Veselinović, koji se u petak uveče video sa svojim saigračima i preneo im impresije iz ove dalekoistočne zemlje.

– Ne verujem da ću nastupiti protiv Voše, jer sam u prošloj kontrolnoj utakmici s jednom kineskom ekipom dobio snažan udarac. Pohang će najverovatnije nastupiti s prvim timom, što će za Novosađane biti pravi i težak ispit – najavio je Veselinović.
Trener novosadskog tima Zoran Marić je naglasio da nema rezuultatskog imperativa.

– Kao i u duelu s poljskim Pogonom, Vojvodina neće igrati s rezultatskim imperativom. Naravno, očekuje nas veoma kvalitetan rival, koji zaslužuje našu punu pažnju. Raduje me to što smo u prvoj test utakmici odigrali taktički i timski veoma dobro i nadam se sličnom epilogu i sada. Razmišljamo još uvek o tome da li da izvedemo dva tima u dva poluvremena kao protiv Poljaka, ili da izmešamo postave iz te utakmice. Bliži smo drugoj soluciji. Šansu će dobiti i novopridošli Ivan Rogač,kao i Gruzijac Kokija koji je na probi, a u konkurenciji za tim neće biti Slobodana Novakovića, a najverovatnije ni Stefana Nikolića – najavio je Marić.

Autor: Dnevnik.rs