Početna Sport Stiže “Trofej Novog Sada”: FK Vojvodina domaćin jesenjeg međunarodnog festivala fudbala za...

Stiže “Trofej Novog Sada”: FK Vojvodina domaćin jesenjeg međunarodnog festivala fudbala za decu

0

Fudbalski klub Vojvodina će sledećeg meseca biti domaćin i organizator Trofeja Novog Sada, jesenjeg međunarodnog festivala fudbala za decu rođenu 2010. godine.

Turnir će biti održan od 5. do 7. novembra u FC „Vujadin Boškov“. Igraće se po sistemu 8+1, a biće organizovan u sklopu saradnje između FK Vojvodina i ruskog grada Nižnjeg Novgoroda, koji je ekipa Vojvodine do 11 godina starosti posetila prošlog meseca i imala priliku da boravi u trening kampu „Izumrudnoje“, te da sa svojim vršnjacima odigra nekoliko prijateljskih utakmica.

Kako ističu iz kluba, Vojvodina će imati priliku da ugosti dečake iz Nižnjeg Novgoroda, grada pobratima Novog Sada, ali i ekipe iz Mađarske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske… Pre održavanja ovog festivala, u Novom Sadu će do kraja ovog meseca biti održani i kvalifikacioni turniri za Trofej Novog Sada, pri čemu će se pobednici priključiti ekipama koje će od petog do sedmog novembra sigurno učestvovati na turniru u FC „Vujadin Boškov“.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay