Početna Sport Stonoteniseri u utorak dočekuju Rusiju na Spensu

Stonoteniseri u utorak dočekuju Rusiju na Spensu

0

Muška stonoteniska reprezentacija Srbije odigraće u utorak, 18. aprila, na Spensu drugi meč baraža protiv Rusije za ulazak u Prvu evropsku diviziju.

Srpska seniorska selekcija pokušaće nakon poraza od 3:0 u prvom meču odigranom u Rusiji da se izbori za odlučujuću utakmicu koja pobednika vodi među top 16 najboljih evropskih selekcija.

Selektor Dragan Kljajić smatra da rezultat u Rusiji nije reprezentativan, ako se uzme u obzir ono što su igrači pokazali.

– Imali smo dva meča koja smo izgubili sa 3:1. Setovi su bili “na razliku”, i zaista je bilo jako tesno. Jedan od njihovih igrača je 28. na svetu, dok su ostali u top 100 na svetskoj rang listi, tako da se poraz ne može okarakterisati kao neuspeh – smatra on.

Kljajić za 021 navodi da Aleksandar Karakašević neće zaigrati protiv Rusije.

– On je tražio određene uslove, tj. da pored njega zaigraju još neki igrači po njegovom izboru. Mi iz Stonoteniskog saveza Srbije i Izvršnog odbora nismo dozvolili uslovljavanja, pa je on odbio da igra – objasnio je selektor napominjući da ovaj sastav momaka kojeg čine Bojan Crepulja, Ivor Katić, Lorencio Lupulesku i Vladimir Radonić jeste najbolji, te da nisu mogli dozvoliti da se odabir igrača vrši na način na koji je Karakašević hteo.

Kapiten Bojan Crepulja i najmlađi igrač selekcije Ivor Katić smatraju da je Rusija dosta kvalitetnija i iskusnija od njih, ali da to ne znači da su obeshrabreni.

– U nekim trenucima u Rusiji smo bili rame uz rame sa protivnicima, i bili smo dobri s obzirom da je naša reprezentacija podmlađena. Uz malo sreće i podršku publike možemo da iznenadimo Ruse – rekao je Katić.

Duel počinje u 18 sati u Stonoteniskoj sali na prvom spratu Spensa. Karte su u pretprodaji 200 dinara, dok će se na dan meča prodavati po ceni od 400 dinara.

Izvor: 021/Bogdan Dašić
Foto: Ilustracija