Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada bez finala Kupa Evrope

Stonoteniserke Novog Sada bez finala Kupa Evrope

0

Stonoteniserke Novog Sada nisu uspele da se plasiraju u finale Kupa Evrope, pošto su poražene od mađarskog šampiona, Budaeršija 3:1. Stonoteniserke Novog Sada su plasmanom u polufinale ostvarile najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Nakon pobede nad favorizovanim češkim Hodonjinom u četvrfinalu, posle 5 neizvesnih mečeva, šampionke Srbije nisu uspele da naprave još jedan podvig.

Aneta Maksuti u prvom susretu, osim dobijenog prvog seta, nije uspela da parira 53-oj igračici sveta, Geogrini Poti. To je bio prvi poraz Maksuti na turniru, a dozu neizvesnosti u meč, unela je Tijana Jokić pobedom nad klupskom i reprezentativnom drugaricom, Sabinom Šurjan, posle velikog preokreta.

Šurjanova koja nastupa za mađarsku ekipu i Novi Sad, na dvojnu registraciju, dobila je novu šansu da se iskupi, posle poraza kadetkinje Radmile Tominjak od iskusne Petre Lovaš.

U susretu dve cimerke u četvrtom duelu, Sabina Šurjan je savladala očigledno umornu Anetu Maksuti u tri seta i svojoj ekipi donela plasman u finale.

Stonoteniserke Sen Denija osvojile su trofej na završnom turniru Kupa Evrope u Novom Sadu, pošto su u finalu savladale mađarskog šampiona, Budaerši.

U borbi za pehar, u drugom po kvalitetu evrotakmičenju, Budaerši je igrao protiv Sen Denija koji je sa 3:1 u francuskom polufinalu, savladao prvog nosioca na turniru, Lil, zahvaljujući neverovatnoj 16-godišnjoj Pritiki Pavad, koja je pre 10 dana izborila olimpijsku vizu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay