Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada u D grupi Lige šampiona

Stonoteniserke Novog Sada u D grupi Lige šampiona

0

Stonoteniserke Novog Sada igraće u D grupi Lige šampiona, određeno je žrebom u Luksemburgu, sedištu Evropske stonoteniske federacije. Srpski šampion svrstan je među nosioce prve faze tog elitnog evropskog klupskog takmičenja čime je ujedno stekao pravo na domaćinstvo utakmica koje će biti odigrane 6. i 7. septembra u Novom Sadu.
U grupi D još su i vicešampion Austrije i dugogodišnji učesnik Lige šampiona, ekipa Vilaha, kao i španski Reus iz Taragone koga je upravo Novi Sad eliminisao u četvrtfinalu Kupa Evrope prošle sezone.

Uvek kažem da nam borbenost niko ne može uskratiti. Opet ćete videti jedan fanatizam kod naših devojaka, fanatizam u pristupu, u želji i u htenju. Neće biti lako jer je Reus znatno jači nego lane. Špankinje su pojačane sa Brit Erland koja je dve godine unazad predvodila Berlin do evropske titule. Za Vilah igra nekadašnja kapitenka Novog Sada Anažofia Fenjveši, kao i naša reprezentativka Dragana Vignjević, a tu je i iskusna Hrvatica i sjajan defanzivac Ivana Malobabić. Biće vrlo zanimljivi mečevi posebno kad znamo da samo prvi ide u drugi krug – izjavio je trener Slobodan Stojanov koji je istakao da će Novi Sad i dalje biti jedini sastav u Evropi isključivo sa domaćim igračicama.

Nažalost, Kineskinja Lam može da igra za nas tek od oktobra jer ima obaveze prema reprezentaciji Hong Konga pre toga. Svakako jači ćemo biti za Anamariu Erdelji, našu internacionalku iz Portugala, koja je prošle sezone odigrala tek jedan evropski meč, a sada će biti deo stalnog rostera. Tu su i kapitenka Tijana Jokić, zatim Aneta Maksuti, dokazana kao jedna od najboljih klupskih igračica Evrope, uz mladu Reku Bezeg iza koje je debitantska sezona u Evropi i juniorku Saru Radak koja će kao i njene prethodnice postepeno osetiti specifični evropski ambijent

Predsednik kluba Dan Fracile najavio je spektakl u maloj dvorani SPENS-a.

Uvek su tribine bile pune na našim evropskim mečevima. Ljubitelji stonog tenisa prate Novi Sad od samog početka, nekako su srasli sa njim. Doprineli su rezultatima jer nam je domaći teren uvek bio ogromna prednost. Očekujemo više od 1.000 gledalaca u maloj dvorani pošto je stonoteniska sala postala skučena da primi sve zainteresovane. Zahvalnost Gradu koji stoji iza ovog evropskog projekta i našim sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće da sve finansijski izdržimo pošto verujemo da će biti još jedna veoma duga evropska sezona – istakao je Fracile, predsednik STK Novi Sad, aktuelnog dvostrukog uzastopnog polufinaliste Kupa Evrope i učesnika
Lige Šampiona.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay