Početna Sport Strahinja Kozić: Gladni smo trofeja, želimo duplu krunu

Strahinja Kozić: Gladni smo trofeja, želimo duplu krunu

0

odbojka,-ok-vojvodina-jpg_660x330

Rečeno – za sada delimično učinjeno. Najavljivali su pre početka sezone odbojkaši Vojvodine NS seme da žele da vrate trofeje u Novi Sad, a pehar pobednika Kupa Srbije došao je u pravom trenutku i to na način na koji se samo poželeti može. Pred punim tribinama Spensa, pali su aktuelni šampion Crvena zvezda, a potom i Partizan, do finala neporažena ekipa u ovoj sezoni.
Novosađani su pokazali da imaju kvalitet za velika dela, ličili su na pravu ekipu, a timski duh i zajedništvo, na koje se mnogo polaže u crveno-belom kolektivu, došli su do izražaja u svojom najčistijoj formi.

Pali su beogradski večiti rivali, ali su pre svega bili onemogućeni da se ponadaju da bi trofej mogao da završi na drugom mestu osim u vitrinama našeg najtrofejnijeg odbojkaškog kolektiva. Pregrmela je tako Vojvodina i baksuzni 13. Kup i stigla do 14 pehara, a kako stvari stoje, spremni su novosadski odbojkaši da isti “baksuzni” broj titula povise za jednu.
Šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Strahinja Kozić osvajao je kao igrač pehare Kupa s Vojvodinom, Budvanskom rivijerom i Mazeikom u Belgiji, a kao pomoćnik Salatiću okitio se s dva trenerska, a sada je kao kormilar na klupi došao do prvog trofeja i nema nameru da se tu zaustavi.

“Presrećni smo zbog osvajanja Kupa i drago mi je što smo svi u klubu verovali da možemo da osvojimo trofej. Klub je stao iza nas, samom organizacijom turnira, prepoznali smo da imamo kvalitet i veoma je bilo bitno što smo igrali na domaćem terenu. Mislim da smo sasvim zasluženo osvojili Kup i to posle utakmica sa ekipama s kojima ćemo se boriti za titulu. Dobili smo i Zvezdu i Partizan, pokazali smo kvalitet i da imamo sjajan tim. Najlepše od svega je to što smo izgledali kao ekipa, što je bilo od presudnog značaja. Bili smo fokusirani na to što radimo i došao je rezultat”, rekao je Kozić.

Koliko će vam u borbama u plej-ofu značiti osvojen kup?

“Trofej Kupa je veliki podstrek za naredni period za sve nas u klubu i ako je postojala neka psihološka barijera vezana za igranje s Partizanom i Zvezdom- više je neće biti. Videli smo da mnogo toga zavisi od nas. Stalno potenciram to da treba da se bavimo sobom i da gledamo u svoje dvorište, što se ispostavlja tačnim. Momci su sada puni samopouzdanja i u naredni period ulazimo s još većom željom da pobeđujemo, gladni smo trofeja”.

Znači, pucate i na duplu krunu?

“I pre Kupa sam izjavio da želim trofej i ne bojim se toga. Nećemo se zaustaviti i želimo još jedan pehar. Posle Kupa imamo puno motiva, biće teško jer su rivali za respekt, ali verujem u ovu ekipu, u sve momke i njihov potencijal i kvalitet. Ubeđen sam da možemo mnogo toga da uradimo u prvenstvu”.

Tribine Spensa su bile ispunjene do poslednjeg mesta, koliko vam znači podrška navijača?

“Mnogo nam znači podrška s tribina. Mislim da smo svojom igrom u polufinalu, zalaganjem i borbenošću jednostavno naterali publiku da u finalu sasvim popune tribine. Novi Sad je specifičan grad, grad odbojke, ali je i grad koji ne trpi mediokritete. Novi Sad voli rezultate i to cenim. Pokazalo se to i prošle sezone, kako se prvenstvo bližilo kraju i kako smo podizali formu, publike je bilo sve više na našim utakmicama. Nadam se da smo sa ovim trofejom pokazali šta i koliko možemo, da smo vredni pažnje i da će navijači nastaviti da dolaze u Spens na odbojku”, nada se šef struke novosadskim crveno-belih Strahinja Kozić.

Autor: Dnevnik
Foto: odbojkaskiklubvojvodina