Početna Gradske teme Razvojna banka Vojvodine podelila otpremnine, pa deo tih radnika ponovo zaposlila

Razvojna banka Vojvodine podelila otpremnine, pa deo tih radnika ponovo zaposlila

razvojna banka

Razvojna banka Vojvodine proglasila je gotovo sve zaposlene u toj banci tehnološkim viškom i pred sam odlazak banke u stečaj podelila im otpremnine vredne nekoliko stotina miliona dinara, da bi potom jedan deo tih radnika bio ponovo zaposlen u istoj banci koja je u stečaju, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
Punu saglasnost za isplaćivanje otpremnina dale su i Pokrajinske vlada i Vlada Srbije, a samo nekoliko meseci kasnije, 204 od ukupno 502 radnika te banke koji su dobili otpremnine, ponovo su zaposleni u Razvojnoj banci u stečaju.
VOICE je naveo da je na ime otpremnina i poreza Razvojna banka Vojvodine (RBV) isplatila ukupan bruto iznos veći od 340 miliona dinara za 502 zaposlene osobe.
Prema podacima Agencije za osiguranje depozita, u aprilu 2013. godine, nakon otvaranja stečajnog postupka nad RBV angažovane su 204 osobe, za koje su bili zaključeni ugovori o radu, dok je sa 12 osoba bio zaključen ugovor o delu.
Broj angažovanih osoba se postepeno smanjivao, a 24. decembra 2014. godine u RBV u stečaju bilo je radno angažovano ukupno 59 osoba, navela je ta agencija.
VOICE je centar za istraživačko novinarstvo koji je pokrenulo Nezavisno društvo novinara Vojvodine, uz podršku američke fondacije “Braća Rokfeler”.

Autor: Beta