Početna Kultura Promocija knjige Andrije Terzića “Preko puta-istina”

Promocija knjige Andrije Terzića “Preko puta-istina”

0

kulturno centar

Promocija knjige Andrije Terzića “Preko puta-istina” održaće se u utorak 17. februara na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.
U razgovoru će učestvovati Dragoljub Selaković, Miodrag Gavrilović i autor.

“Pred vama je tekstualna avantura jednog sanjara i životna priča jednog mladića, pretočena u roman koji sadrži osam slika koje na prvi pogled deluju odvojeno, ali čine nedeljivu celinu. U tim slikama Terzić se vraća u prošlost, iskušava sadašnjost i sanjari o budućnosti, spajajući sve te slike veštim šavovima tkanim od realnosti i imaginacije, podupirući ih nekada skokovitim, a nekada lomljivim ritmom. Sudbina je igrom slučaja oštrila kandže na autoru ovog romana, koji sadrži dosta autobiografskih elemenata, ali ga inercija sudbine nije slomila, niti mu ubila talenat za pisanje.

To otkrivamo kada zavirimo dublje u roman koji krije neočekivane obrte, ukrštene reči sa više značenja, tkane nekad poetskim nitima, a nekad ispisivane sirovo i surovo, svakodnevnim rečima istrgnutim iz srca. Taj njegov mozaik u svojim delićima dotiče i ukršta ljubav, odbleske vremena, duboke, panoramske i višeznačne. Dve zemlje, Holandija i Srbija, upletene su u život ovog autora, koji slikajući terapiju kroz koju one prolaze, jedna u miru, druga u ratu, obezbeđuje katarzu sopstvene duše.” (Branko Stanković, režiser, novinar i urednik u RTS-u, autor emisije “Kvadratura kruga”)

Promocija će početi u 20 časova.

Autor: 021.rs