Početna Sport Superliga Srbije: Proleter nadigrao TSC

Superliga Srbije: Proleter nadigrao TSC

0

Fudbaleri Proletera igrali su nerešeno protiv TSC-a, u duelu koji se igrao u Senti, u Superligi Srbije.

Po prvi put su se ova dva tima susrela u najelitnijem rangu domaćeg fudbala. TSC je bolje otvorio sezonu od Proletera, dobar deo dosadašnjeg dela prvenstva proveli su u samom vrhu, ali je u poslednjim kolima krenuo sa “rasipanjem” bodova, dok Slanobarci polako podižu formu.

Krenuli su ofanzivno igrači Proletera, pretili su od starta i već su u prvim minutima pogodili stativu.

Trud se isplatio već u 15. minutu, kada su malu akciju napravili Čolović i Babić. Kapiten Babić je došao do ivice peterca, šutirao, a lopta se odbila od jednog igrača domaćeg tima, pa je Proleter došao u vođstvo protiv TSC-a.

Krenuli su u presing igrači TSC-a nakon primljenog gola, ali nisu uspeli ozbiljno da ugroze gol Petrića. Na suprotnoj strani, u 39. minutu, Čolović je imao odličnu priliku da poveća prednost Proletera, ali je šutirao kraj stative.

TSC je do izjednačenja došao nakon centaršuta sa desne strane. Potpuno sam se u šesnaestercu Proletera kretao Lukić, koji je glavom zatresao mrežu gostujućeg tima.

Mogao je Proleter da dođe do pobede da je Mirosavljev iskoristio stopostotnu šansu, kada je uspeo da se oslobodi defanzivca TSC-a, ali je loše šutirao, direktno u golmana domaćina.

Malo je nedostajalo i da igrači iz Bačke Topole u 77. minutu postignu auto-gol. Centrirao je Marjanović, hteo je odbrambeni igrač domaćeg tima da izbaci loptu korner, ali je ona zamalo završila u nebranjenom golu TSC-a.

Posle 13 odigranih utakmica novosadski superligaš nalazi se na devetom mestu Superlige, sa 16 bodova. U narednom kolu gostuje Javoru iz Ivanjice.

Izvor: 021
Foto: Pixabay