Početna Sport Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu od 2. do 8. septembra u Novom...

Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu od 2. do 8. septembra u Novom Sadu

0

Svetsko prvenstvu u sportskom ribolovu, u disciplini plovak, održaće se od 2. do 8. septembra u Novom Sadu.

Šampionat se organizuje po 66. puta, a na njemu će učestvovati 320 takmičara iz 32 reprezentacije. Prema rečima generalnog sekretara Saveza sportskih ribolovaca Srbije Jasmine Stojanović, u Novi Sad, osim takmičara, dolazi i 95 članova stručnih timova, te više od 150 pratilaca, a prisustvo je najavilo i oko 20 televizijskih ekipa i novinara iz eminentnih ribolovačkih časopisa iz celog sveta.

– U velikoj konkurenciji, Svetska ribolovna federacija FIPSed je našem Savezu i Novom Sadu ove godine ukazala poverenje da organizujemo ovo takmičenje. Želim da se zahvalim gradu, gradonačelniku i svima koji su doprineli uspešnoj organizaciji i da najavim da ćemo sledeće godine biti domaćini Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu, u disciplini plovak za klubove – poručila je Stojanović.

Kako je rekao direktor reprezentacija Saveza sportskih ribolovaca Srbije i predstavnik Kluba “Ribolovac” Duško Kovačević, ekipa se sastoji od šest takmičara, selektora, trenera i tim menadžera. On se zahvalio Gradu, Pokrajini i “Vodama Vojvodine”, koje je uradilo dva nova dela staze na gornjem delu kanala kod “Neplante”.

Zvanični treninzi počinju u ponedeljak, a trajaće do petka, 7. septembra. Takmičarski dani su subota i nedelja, 7. i 8. septembra.

– Nakon završenog takmičenja pristupa se merenju ulovljene ribe i nakon merenja riba se vraća natrag u vodu – objasnio je Kovačević.

Svečano otvaranje šampionata biće organizovano u četvrtak, 6. septembra.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay