Početna Sport Takmičenje evropskih univerziteta u veslanju

Takmičenje evropskih univerziteta u veslanju

0

Univerzitet u Novom Sadu, u saradnji sa Univerzitetskim sportskim savezom Srbije i Veslačkim savezom Srbije, Veslačkim savezom Vojvodine, Veslačkim klubom “Danubius 1885” i gradom Suboticom najavljuje takmičenje univerzitetskih udruženja u veslanju u julu 2017. na Paliću.

Univerzitet u Novom Sadu je dom za više od pedeset hiljada studenata sa bogatom istorijom sporta, i organizovanja sportskih događaja. Veslanje je kao sport bio osnovni deo studentskog života na mnogim svetskim univerzitetima, a jedno od najstarijih takmičenja u modernim vremenima je svetski poznat Oksford-Kembridž trka koja traje već više od 140 godina.

Univerzitet, zajedno sa svojim pratećim partnerima, želi da razvija svest o ovom prelepom sportu, i da privuče sledbenike studenata koji će jednog dana imati slično iskustvo na ostalim univerzitetima, gde i drugi sportovi imaju ključnu ulogu u životima učenika.

Prostor za ovaj događaj će biti u Subotici, na jezeru Palić, prelepom prirodnom jezeru koje je domaćin mnogih veslačkih događaja u proteklih nekoliko decenija. Jezero je poznata turistička atrakcija u regionu, i predstavlja savršeno mesto da ugosti stotine međunarodnih konkurenata. Datumi takmičenja su 12-16. juli 2017. godine.

Očekuje se učešće oko 500 sportista iz 20 zemalja, sa 40 univerziteta Evropske Unije.

Više informacija možete naći OVDE.

Autor: NsHronika