Početna Sport Taškent: Svetsko prvenstvo za seniore u boksu od 1. do 14. maja

Taškent: Svetsko prvenstvo za seniore u boksu od 1. do 14. maja

0

Od danas počinju nadmetanja na Svetskom šampionatu u boksu u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu. Na svetskoj smotri olimpijskog boksa, koja će trajati do 14. maja, učestvuje 640 boksera iz 104 zemlje koji će se takmičiti u 13 muških težinskih kategorija.

Selektor naše reprezentacije Milan Piperski poveo je u Uzbekistan 13 momaka koji će braniti boje Srbije, a to su: Omer Ametović, u kategoriji boksera do 51 kilogram, Tamir Galanov, do 54 kilograma, Stefan Camović i Aleksej Šendrik, do 60, Vahid Abasov i Semiz Aličić, u kategoriji do 67 kilograma. Boje naše zemlje u olimpijskom boksu u kategoriji do 71 kilogram braniće Jovan Nikolić, Almir Memić do 75 kilograma, Artjom Agejev i Vladimir Mirončikov do 80 kilograma, Milosav Savić do 86, Sadam Magomedov do 92 i u najtežoj kategoriji, plus 92 kilograma, Vladan Babić.

Velika očekivanja su od našeg mladog i talentovanog Somborca Omera Ametovića, osvajača jednog od najstarijih i najprestižnijih međunarodnih trofeja “Beogradski pobednik”.

“Nisam došao samo da učestvujem. Želja mi je da se plasiram u finale Svetskog prvenstva. U dobroj sam formi, kilaža mi je odlična. Dugo i strpljivo sam se sa reprezentacijom i mojim trenerom Stojanom Kneževićem pripremao za ovo i, uz malo sportske sreće na žrebu, verujem da mogu do odličja. Želim da obradujem Srbiju”, poručuje, iz Taškenta, naš mladi, talentovani reprezentativac Omer Ametović.

Srbija je u Beogradu 2021. godine, nakon 26 godina, osvojila medalju na Svetskom šampionatu u boksu. U srcu naše prestonice istorijsku medalju i prvu u istoriji samostalne Srbije iskovao je tada 23-godišnji Vladimir Mirončikov – bronzu, u kategoriji do 80 kilograma.

Izvor: RTV.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: RTV.rs