Početna Sport Teniserke Srbije obradovale mališane u Dečijem selu

Teniserke Srbije obradovale mališane u Dečijem selu

JELENA JANKOVIC

Naše najbolje teniserke su u Novom Sadu gde je za vikend na programu susret sa Paragvajem u Fed kupu. Osim priprema za predstojeće duele, danas je bilo vremena i za, pod znacima navoda, vannastavne aktivnosti.
Aleksandri Krunić i Ivani Jorović, koje su u Novom Sadu od ponedeljka, pridružile su se i naše dve najbolje teniserke. Za duel čiji će pobednik sledeće sezone igrati u drugoj Svetskoj grupi, na raspolaganju su Ana Ivanović, ali i povratnica u tim, Jelena Janković, koja se oporavlja od povrede.

Protiv Paragvaja, Srbija je velik favorit, ipak, selektorka apeluje na oprez, a opet, sa druge strane, ne krije želju da se, posle ove eventualne pobede, ode i mnogo dalje.

IVANOVIC, JECEMENICA, JANKOVIC, KRUNIC, JOROVIC

Prepodnevne časove, naše reprezentativke odvojile su za posetu Dečijem selu u Sremskoj Kamenici. Na opšte oduševljenje štićenika te ustanove i mališana iz kameničke Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, bilo je vremena za autograme, ali i za mini tenis, a sve sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života. Što se velikog tenisa tiče, žreb je zakazan za petak, mečevi za subotu i nedelju, sve sa početkom u 13 časova.

Ana i Jelena: Da vratimo Srbiju tamo gde joj je mesto

Najbolje srpsle teniserke poručile su da su srećne što ponovo igraju za reprezentaciju i obećale povratak Srbije u svetski vrh.

“Lepo je osetiti timski duh i atmosferu, imamo predivno sećanje kada smo igrale zajedno, došle do finala i pobeđivale mnoge reprezentacije. Lepo je što sam opet sa devojkama, nadam se da ćemo pobediti i vratiti reprezentaciju tamo gde joj je mesto”, rekla je Jankovićeva na konferenciji za medije u Novom Sadu.

Ona je dodala da ide na terapije i da će pokušati da se oporavi do početka duela sa Paragvajom.

“Ne poznajem igačice Paragavaja, prvi put ćemo igrati protiv njih. Moraćemo više da ih analizraimo, ali verujem u naš kvalietet, znanje i prolazak dalje”, rekla je Jankovićeva.

IVANOVIC, JECEMENICA, JANKOVIC, KRUNIC, JOROVIC

Atmosferu u nacionalnom timu pohvalila je i trenutno najbolje rangirana srpska teniserka.

“Jelena i ja samo se danas priključile timu, atmosfera je dobra, zbog obaveza još nisam stigla da treniram, ali očekujem da sve bude u redu. Čula sam da je teren dobar. Ne poznajem mnogo protivnice, pokušaćemo ovih dana da vidimo kako igraju i šta možemo da očekujemo, ali sigurno se nadamo najboljem rezultatu”, poručila je Ivanovićeva.

Autor i foto: Tanjug