Početna Sport U drugoj utakmici plej-ofa “Zvezda” savladala “Vojvodinu”

U drugoj utakmici plej-ofa “Zvezda” savladala “Vojvodinu”

0

U maloj sali Spensa sve je bilo kako se samo poželeti može, popunjene tribine, podrška navijača i lepa atmosfera, samo domaćin nije odigrao ni pola od onoga što je prikazao u prvom meču.

Hladan tuš čekao je prvotimce “Vojvodine NS seme” u drugoj utakmici polufinala plej-ofa, koja je odigrana u petak 16. marta u Novom Sadu, ali posle blede partije više od 1:3 protiv “Zvezde” nisu mogli ni da izbore.

Malo ko je očekivao ovakav epilog posle ubedljivo dobijenog prvog seta. Nije najsjajnije počela “Vojvodina”, ali je brzo došla na svoje, anulirala početnu prednost protivnika, blokom i servisom okrenula, a bio je raspoložen i Mehić. Umesto da su posle toga Novosađani nastavili u istom ritmu i dotukli rivala, odjednom je ponestalo elena, preciznosti i agresivnosti u servisu i napadu.

Sa druge strane “Zvezda” je to znalački koristila, nije imala šta da izgubi, te je zaigrala na sve ili ništa, potpuno rasterećeno. Dva seta diktirala je ritam “Zvezda”, na momente se vraćala “Vojvodina”, pravio je izmene trener Osmankač, ali ni to nije bilo dovoljno.

Tek u četvrtom setu trgli su se domaći igrači, imali su lepo vođstvo na polovini tog perioda, ali su opet stali kada je bilo najvažanije.

– Čestitam “Zvezdi” na igri i požrtvovanju. Posle dobro odigranog prvog seta nismo nastavili u istom ritmu, došlo je do opuštanja, nervoze, mada nije bilo razloga za sve to. Nadam se da ćemo se konsolidovati tokom vikenda. Ima još mnogo do kraja, idemo u Beograd da igramo kvalitetno i ako to budemo uspeli neće izostati rezultat – izjavio je nakon utakmice Nedžad Osmankač.

– I prvi set smo počeli teže, ali smo se vratili i završili ubedljivo. Beograđani su nakon toga podigli nivo igre, dobro su servirali, mi smo pali i dosta toga nije funkcionisalo. Ali, nema predaje, imamo i dalje iste ambicije – poručio je Vuk Todorović.

Treća utakmica igra se u ponedeljak, 19. marta u Beogradu.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina/Facebook