Početna Gradske teme Vodovod ponovo izvodi radove na više lokacija

Vodovod ponovo izvodi radove na više lokacija

0

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” je već otvorilo novu građevinsku sezonu za 2018. godinu i započelo radove na više lokacija.

Investicija vredna 40 miliona dinara – izgradnja vodovodne mreže druge visinske zone u Bukovcu je u toku. Od februara teku radovi na izgradnji vodovodne mreže na Staroiriškom putu. Ovi radovi vredni su 27,6 miliona dinara, a deonica koja se radi duga je 3,5 kilometara.

Nedavno su započeti radovi u centru grada na jednoj deonici Bulevara Mihajla Pupina. Reč je o izgradnji dela vodovodne mreže od Pošte prema Pupinovoj palati koja je u izgradnji. Rok za završetak pomenutih radova je 60 dana, a njihova vrednost iznosi 4,5 miliona dinara.

U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija kanalizacione mreže u jednom delu Ulice Janka Čmelika od Kornelija Stankovića do Oblačića Rada, kao i izgradnja nove glavne crpne stanice kod Žeželjevog mosta. Do kraja marta biće raspisan tender za javne nabavke i izvođača radova, a početak radova predviđen je za kraj aprila.

U 2018. godini planirana je i sanacija dva filterska polja u Fabrici vode, biće nastavljeni radovi na izmeštanju vodovoda i kanalizacije na starom Kaćkom putu preko puta E – 75 i regeneraciji bunara na izvorištu Ratno ostrvo.

Izvor: Novisad.com
Foto: vikns.rs