Početna Sport U Novom Sadu počeo 12. međunarodni turnir u sportskom mečevanju

U Novom Sadu počeo 12. međunarodni turnir u sportskom mečevanju

Novi Sad

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je dvanaesti međunarodni turnir u sportskom mačevanju “Trofej Novog Sada” koji organizuju mačevalački klub “Vojvodina” i Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Novi Sad se pre dva meseca pokazao kao odličan organizator Evropskog prvenstva u mačevanju za juniore i kadete kada se preko hilјadu mačevalaca takmičilo u našem gradu. Danas počinje nova manifestacija u mačevanju i čast nam je što je Grad Novi Sad opet centar ovog drevnog borilačkog sporta. Novi Sad je i grad srdačnih i gostolјubivih lјudi, koji će mačevaoce dočekati raširenih ruku i širokog srca. Svim takmičarima, iz deset zemalјa sveta, pre svega želim dobrodošlicu u Novi Sad, da u fer nadmetanjima pobede najbolјi, a pobednici su već svi koji su odlučili da ova dva dana provedu u našem gradu, i da nas sledeće godine ponovo posete na 13. Trofeju Novog Sada – rekao je Aleksandar Petrović.

Turnir za pionire, kadete, seniore i veterane, u disciplinama mač, floret i sablјa, održava se 7. i 8. maja u sali OŠ “Prva vojvođanska brigada”. To je najmasovniji mačevalački turnir u našoj zemlјi, koji je prošle godine postavio rekord po broju takmičara. Budući da je turnir ušao na rang listu Evropske mačevalačke konfederacije (jedan od sedam takvih turnira u Evropi), ove godine je taj rekord oboren.

Svi zainteresovani Novosađani moći će da prate takmičenja u subotu i nedelјu, 7. i 8. maja, od 8 do 19 časova.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad