Početna Sport U Novom Sadu rukometaši Srbije nadjačali Ruse

U Novom Sadu rukometaši Srbije nadjačali Ruse

0

srbija_rusija_ns

Naši najbolji rukometaši upisali su i drugu pobedu nad Rusijom. U prijateljskom meču u Novom Sadu rezultat je bio 27:25, a do trijumfa su izabranici Dejana Perića pred skoro dve hiljade navijača u Sportskom centru “Slana bara” došli na mnogo teži način nego dan ranije u Beogradu.

Rusi su tokom prvog poluvremena igrali mnogo bolje i koristili brojne greške naših igrača u napadu, a naš jedini raspoložen igrač bio je Nemanja Ilić.

Odličan je bio Pavlenko na golu, pa je samo gol zaostatka naših bio i više nego prihvatljiv u odnosu na prikazano na terenu.

Slična slika i u nastavku, Rusi stiču maksimalnih plus 4, sve do ulaska Luke Mitrovića. Bek norveškog “Elveruma” sa tri gola i nekoliko asistencija povezao je redove našeg tima, a Rusima je ponestalo snage i ideja u finišu, što su naši iskoristili i u završnici stekli nedostižna dva gola prednosti.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Nemanja Ilić sa 8 postignutih golova, dok je zapaženu epizodnu ulogu u finišu meča imao i naš golman Tibor Ivanišević.

Dva meča sa Rusijom bili su najozbiljnija proba za mečeve baraža za Svetsko prvenstvo, protiv Mađarske početkom juna.

Izvor: RTV
Foto: rss.org.rs