Početna Sport Upravni odbor FK Vojvodina: Buač razrešen dužnosti

Upravni odbor FK Vojvodina: Buač razrešen dužnosti

0

Upravni odbor FK Vojvodina sinoć je na tročasovnoj hitnoj sednici razrešio Vladimira Buača dužnosti šefa stručnog štaba.

Njega će zameniti dosadašnji pomoćnik Zoran Vasiljević.

Imajući u vidu poslednje rezultate kao i činjenicu da je Buač ponudio ostavku, razrešili smo ga dužnosti i ujedno mu izrazili zahvalnost što je u jednom od najtežih trenutaka u klubu prihvatio odgovornu dužnost. To veoma cenimo i za njega u omladinskom pogonu uvek ima mesta. Zoran Vasiljević će voditi ekipu do daljnjeg – rekao je predsednik FK Vojvodine Dušan Vlaović.

On je naveo da će Vojvodina uskoro imenovati trenera, sportskog direktora i šefa skauting službe.

Razmatrali smo i pitanja vezana za zimski prelazni rok u kome ćemo, koliko to bude moguće, pokušati da pojačamo ekipu na nekim pozicijama. Sve to biće u saradnji sa novim sportskim direktorom i trenerom, koji će uskoro biti imenovani. Takođe, nadamo se da će pitanje deblokade klupskog računa, koje se već duže rešava, uskoro biti završeno što bi omogućilo normalno funkcionisanje kluba – izjavio je Vlaović.

Vladimir Buač bio je treći stručnjak koji je predvodio Vojvodinu u jesenjoj polusezoni, a preuzeo je tim posle poraza od Spartaka od 5:0 i odlaska Nenada Vanića. Prvi put je vodio ekipu u 8. kolu, u meču s Voždovcem, 10. septembra. Za nešto više od dva i po meseca, učinak u Super ligi bio je po četiri pobede, remija i poraza, dok je u kupu Voša zabeležila obe pobede.

Poslednju pobedu na “Karađorđu” Vojvodina je ostvarila 29. septembra, protiv Mladosti. U sredu je bodove iz Novog Sada odneo i poslednjeplasirani Borac.

Izvor: 021.rs

Foto: FK Vojvodina