Početna Sport Vanić pred start sezone: Neizvesnost uvek postoji, ne odustajemo od titule

Vanić pred start sezone: Neizvesnost uvek postoji, ne odustajemo od titule

0

Fudbalski klub “Vojvodina” ugostiće danas na “Karađorđu” ekipu “Čukaričkog” na startu nove sezone Superlige Srbije.

Posle burnog i kratkotrajnog evropskog izleta novosadski klub se okreće domaćem prvenstvu. U goste im dolazi “Čukarički” koji predvodi upravo nekadašnji trener “Vojvodine”, Nenad Lalatović. Osim domaćeg terena, na strani novosadskih “crveno-belih” je statistika. U 40 mečeva, “Vojvodina” je slavila 23 puta, od toga 13 pobeda ostvareno je na “Karađorđu”.

Šef stručnog štaba Novosađana, Nenad Vanić, kazao je da je tim spreman za predstojeću sezonu. Na predstojećem meču, kako je naveo, favorit je domaćin.

– S obzirom na to da je prva utakmica, neizvesnost uvek postoji. Ekipa “Čukaričkog” je poslednjih godina veoma organizovana, doveli su dosta kvalitetnih igrača. Možemo da kažemo da smo na ovoj utakmici mi favoriti, s obzirom na ime kluba, tradiciju, a i statistički podaci mogu samo da nam uliju dodatno samopouzdanje. Nadam se da ćemo sve to iskoristiti – poručio je Vanić.

Kada je stigao u klub Vanić je rekao da mu je cilj osvajanje domaćeg prvenstva i plasman u Evropu. “Vošina” evropska jesen je propuštena šansa, ali prema Vanićevim rečima, od osvajanja titule Superlige Srbije se ne odustaje.

– I dan danas stoji ono što sam rekao kada sam stigao u klub. “Vojvodina”, bez obzira na okolnosti i neke činjenice, mora da ima najviše ciljeve i mi od toga nećemo odustati. Možemo da diskutujemo sada da li je to realno ili ne, ali mi moramo u to da verujemo i tome da stremimo. Vreme i utakmice će pokazati svoje, mi moramo da se nametnemo i da budemo na samom vrhu tabele. Ako na kraju bude i neki drugi plasman, mi smo uradili najbolje – dodao je šef stručnog štaba “Vojvodine”.

U konkurenciji za sutrašnji meč neće biti Luka Vujanović i Stefan Cebara koji još nisu registrovani, kao ni Milan Bubalo koji je na poštedi.

Ulaznice za ovu utakmicu prodavaće se po cenama od 200 dinara za zapad, dok će karta za istočnu i severnu tribinu koštati 100 dinara. Vlasnici sezonskih ulaznica od prošle sezone moći će da prisustvuju besplatno ovom meču.

Utakmica između “Vojvodine” i “Čukaričkog” igra se na “Karađorđu” sa početkom od 20 časova.

Izvor: 021/Zoran Strika
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić