Početna Kultura “Dani akt fotografije” u Novom Sadu

“Dani akt fotografije” u Novom Sadu

0

“Dani akt fotografije” je fotografska manifestacija koja se prvi put održava u Srbiji i koju organizuje Fotografski klub “Vojvodina” iz Novog Sada.

Ona u svom programu objedinjuje fotografske izložbe akt fotografije, radionice akt fotografije, predavanja na temu akt fotografije, predstavljanje foto-monografija na temu kreativne akt fotografije, druženja fotografa, foto-izlete.

Misija foto-festivala “Dani akt fotografije” (DAF) je da sačuva umetnost i kreaciju u prikazivanju lepote, čulnosti ljudskog tela i edukuje mlade fotografe kako da se oslobode vulgarnosti i šunda u svojim idejama i vizijama pri stvaranju akt i erotske fotografije, kao i da ispolje svoju ličnost na kreativan način.

U doba sveprisutne internet komunikacije prikazivanje nagog tela pripada najosetljivijoj oblasti po ličnost. Zato Fotografski klub “Vojvodina” moć fotografskog medija usmerava ka pravim vrednostima i umetnost podiže na pijadestal koji treba da ima i zaslužuje u savremenom svetu, boreći se protiv sveopšte komercijalizacije fotografije ljudskog tela.

Dani akt fotografije se održavaju od 28-30. jula 2017. godine u Novom Sadu.

Izvor: RTV
Foto: Promo