Početna Sport Vaterpolisti Voše poraženi od Radničkog u Kragujevcu

Vaterpolisti Voše poraženi od Radničkog u Kragujevcu

0

Vaterpolisti Vojvodine poraženi su na gostovanju u Kragujevcu od Radničkog rezultatom 12:9.

Nakon pobede u startu prvenstva nad Zemunom, vaterpolisti Voše suočili su se sa prvim porazom.

Vaterpolisti Vojvodine će u ovoj sezoni obeležiti 85 godina postojanja, a u 2019/20. ulaze u znatno izmenjenom sastavu. Klub su napustili Petković, Vasin, Filipović, Radulović, ali je dosta igrača i stiglo u klub. Za Vošu će nastupati Stojčić, Trtović, Vitorović, Maksimović, Murišić, Marić, Bolović.

Znalo se da protiv Radničkog neće biti lako, s obzirom na to da su Kragujevčani jedni od pretendenata za plasman u A1 ligu. Radnički je igrao dosta dobro u napadu, ali im je odbrana bila gotovo neprobojna, čemu svedoči i rezultat na poluvremenu – 7:2 u korist domaćina.

Novosađani su mnogo bolje zaigrali nakon pauze, pa su uspeli da se vrate u meč i da dođu na samo jedan gol zaostatka za Radničkim. Ipak, izabranici Darka Bilića nisu imali snage da izdrže do kraja i eventualno naprave iznenađenje u Kragujevcu, pa je Radnički ubrzo priveo kraju utakmicu, postavljajući konačan rezultat na 12:9.

Posle dva kola, pobede i poraza, Vojvodina je šesta na tabeli A2 lige. U narednom kolu, 5. oktobra, Vojvodina će dočekati slovenački Triglav.

Izvor: 021
Foto: Pixabay