Početna Sport Večeras revanš meč Vojvodina – Viktorija

Večeras revanš meč Vojvodina – Viktorija

0

fk-vojvodina,-viktorija

Fudbaleri novosadske Vojvodine igraju večeras revanš meč plej ofa Liga Evrope protiv češke Viktorije. Utakmica počinje u 20,30 časova uz prenos na prvom programu RTV.
Prvi utisak posle poraza Vojvodine na Dosan areni u Plzenju od domaće Viktorije (0:3) bio je da je evropska priča Novosađana završena. Česi su odigrali odličnu utakmicu, stekli ogromnu prednost i sigurno zakoračili ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope.

Nada, međutim, uvek ostaje živa, pa, kako vreme prolazi i približava se revanš utakmica, utisak je da će crveno-beli pokušati da naprave sportsko čudo, da nadoknade veliki zaostatak i pokušaju da ostvare istorijski rezultat.

Realno, u takav rasplet ovog dvoboja teško je poverovati, ali čuda se, ipak, dešavaju.

Pokazala je Viktorija u prvoj utakmici da je fenomenalna ekipa, koja igra agresivan i moderan fudbal. S druge strane, mi smo imali dosta zdravstvenih problema pred prvi susret, pa do poslednjeg trenutka nismo znali na koje igrače ćemo moći da računamo. To nas je malo pokolebalo, a domaćin je iskoristio priliku i zabeležio ubedljivu pobedu. Vojvodina je spremna da pruži maksimum i da proba da nadoknadi minus, a time i da napravi ono što retko ko očekuje. Svesni smo da je pred našom ekipom težak zadatak, ali mislim da on nije i nerešiv. Biće nam potrebna velika podrška sa tribina i očekujem da je ovi momci i dobiju, jer su to zaslužili zbog modernog i atraktivnog fudbala koji igraju“, rekao je šef struke novosadskog tima Zlatomir Zagorčić.

Problem za Zagorčića sigurno predstavlja činjenica da neće moći da računa na odličnog krilnog napadača Aleksandra Stanisavljevića, koji će propustiti duel zbog žutih kartona.

Stanisavljević nema pravo nastupa, ali je dobro to što su mi ostali kandidati za tim na raspolaganju. Na osnovu poslednjih treninga, svi momci biće spremni za utakmicu, a jedino se na manju povredu požalio Radovan Pankov. Očekujem, ipak, da će i on biti u kombinaciji za sastav“, kazao je Zagorčić.

UEFA je odredila grčkog sudiju Mihaela Kukulakisa za glavnog arbitra, a pomagaće mu zemljaci Aleksandros Grevenis, Hrisula Kurompilija i Haralambos Kalogeropulos.

Ulaznice za ovu utakmicu, po ceni od 500 dinara (Zapad), 300 dinara (Istok) i 200 dinara (Sever) su u prodaji.

Igračima Vojvodine pola miliona evra!

Novosađani su dobili motiv više da večeras krenu u jedan od najvećih podviga u istoriji kluba.

Fudbaleri Vojvodine pokušaće večeras u 20.30 na svom “Karađorđu” da naprave jedan od najvećih podviga u istoriji kluba i plasiraju se u Ligu Evrope uprkos porazu u prvoj utakmici u Plzenju, gde je Viktorija bila ubedljiva i dobila rezultatom 3:0.

U Novom Sadu veruju da je to moguće i da nije isključeno da Srbija u sezoni 2015/16 dobije dva učesnika u grupnoj fazi Lige Evrope, nakon što je u sredu uveče Partizan eliminisan u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je morao u drugo po kvalitetu takmičenje.

S tim u vezi, čelnici kluba obratili su se igračima i poručili im da će pola miliona evra od ukupne premije za plasman u LE, koja iznosi 2,4 miliona, biti prosleđen – njima, piše “Sport”.

Ako se 500.000 evra podeli na 30-ak fudbalera i članova stručnog štaba, niko neće biti nagrađen sa manje od 15.000 evra.

Autor: RTV, Dnevnik, Mondo
Foto: Fejsbuk