Početna Sport Veslači novosadskog Danubiusa 1885 šampioni Balkana

Veslači novosadskog Danubiusa 1885 šampioni Balkana

0

Veslači VK Danubius 1885 su proteklog vikenda nastupili na Balkanskom prvenstvu u Višegradu, na kojem su ostvarili dobar rezultat.

Vuk Mudrinić je osvojio zlatnu medalju u disciplini juniorski skif. Marko Marić je osvojio dve zlatne medalje, prvu u disciplini kadetski dubl skul, a drugu u kadetskom četvercu skul. Nemanja Kesić je osvojio srebrnu medalju u disiplini juniorski četverac bez kormilara.

Veslači Srbije su se posle deset godina domogli zlata na Balkanskom prvenstvu i to ne jednog, nego četiri. U osvajanju tri zlatne medalje su učestvovali navedeni veslači i treneri Danubiusa Aleksa Đokić i Srđan Jovanović.

“Ovo je veliki uspeh za veslački sport u Srbiji s obzirom da na Balkanijadi učestvuju najuspešnije veslačke nacije kao što su Grčka, Turska, Bugarska, Rumunija, a od ove godine je učešće na prvenstvu uzela i Hrvatska. Pored njih učestvuju i Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija. Veslački klub ‘Danubius 1885’ je izuzetno ponosan na svoje veslače, njihove trenere i zajednički uspeh koji je rezultat dugogodišnjeg rada i talenta”, poručuju u klubu.

Kako dodaju, veslački sport u Srbiji u budućnosti može da očekuje još mnogo uspeha i medalja od ovih mladih momaka.

Izvor: VK Danubius 1885
Foto: VK Danubius 1885