Početna Sport Vikend na Spensu u znaku stonog tenisa

Vikend na Spensu u znaku stonog tenisa

0

Ovog vikenda novosadski Spens biće u znaku stonog tenisa pošto će “Novi Sad” u stonoteniskoj sali igrati revanš meč osmine finala Kupa evropske stonoteniske Unije protiv španskog “Girbaua” (subota u 18 časova), dok će se i u subotu i u nedelju od 9 ujutru, u maloj dvorani, odvijati jubilarni 20. međunarodni Novogodišnji Baterflaj Kup za mlađe kategorije. Tim povodom je u Media centru održana zajednička konferencija za novinare STK “Novi Sad” i Stonoteniskog saveza Vojvodine.

– Ovo je 11. evropska utakmica našeg kluba u poslednje četiri sezone i nesumnjivo da predstojeći meč izaziva najviše pažnje do sada. Nadam se da je razlog tome kontinuitet rezultata koje postižemo, ali je verovatno i do renomiranog protivnika. Dovoljno je reći da ćemo na delu videti čuvenu Ksia-lian Ni, bivšu dvostruku svetsku i evropsku prvakinju i rekorderku po dužini trajanja stonoteniskog meča. Osim nje, predstaviće nam se još jedna Kineskinja Ting Ting koja je bez poraza u španskom prvenstvu. Dovoljno razloga za pun Spens – rekao je Dan Fracile, predsednik STK “Novi Sad”.

Ekipa “Novog Sada” u prvom meču u Španiji nije bila kompletna kada je poražena sa 3:1. Izostale su Sabina Šurjan i Tijana Jokić.

– Nažalost, taj meč poklopio se sa Svetskom juniorskim prvenstvom u Italiji. Klub je prioritet dao reprezentaciji. Devojke su to potvrdile osvajanjem šestog mesta. Sada ćemo biti kompletni i pokušaćemo da iznenadimo. Imamo svojih šansi i sigurno da možemo očekivati izuzetno kvalitetan meč – smatra Slobodan Stojanov, trener STK Novi Sad.

Tijana Jokić predvodiće STK “Novi Sad” u subotu od 18 časova u Kupu Evrope, a već dan kasnije braniće titulu na Baterflaj Kupu koji se održava u maloj dvorani Spensa.

– Jedva čekam da meč počne. Imamo priliku da se nadmećemo sa čuvenom Ksia-Lian. Protivnice su iskusnije, mi smo mlađe i željne dokazivanja. Pozivam publiku da nam pomogne – kaže Tijana Jokić.

Novosadska sportska lepotica biće puna i zbog Novogodišnjeg turnira koji će ove jubilarne godine od kada se održava imati rekordnu posetu.

– Tačno 574 učesnika iz više od 10 zemalja. Na ovom turniru igrali su sadašnji osvajači svetskih medalja što dovoljno govori o tradiciji koja se nastavlja. Ima dosta novina, ali istaći ću samo jednu, a to je da će najbolji naši takmičari i takmičarke u kategoriji mini kadeta i kadetkinja steći pravo besplatnog učešća na novogodišnjem kampu, uz bogate robne nagrade za sve osvajače medalja – kaže predsednik STSV Milan Stanić.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay