Početna Sport Vlaović: Jedna od najtežih godina u “Vošinoj” istoriji

Vlaović: Jedna od najtežih godina u “Vošinoj” istoriji

0

Protekla 2017. godina je za FK “Vojvodinu” bila jedna od najtežih u njenoj novijoj istoriji. Uprava kluba pokušava da u narednom periodu prevaziđe sve probleme, koji nisu nimalo laki, niti se mogu brzo rešiti, smatra predsednik Upravnog odbora FK “Vojvodina” i generalni direktor kompanije “Dnevnik Vojvodina press” Dušan Vlaović.

– Bila je ovo veoma teška godina u kojoj je klub spletom okolnosti došao u izuzetno tešku finansijsku ali i sportsku situaciju – kaže predsednik Vlaović.

– Kratkoročno smo uspeli da preduzmemo tri koraka, a jedan od njih je da je posle godinu dana odblokiran račun kluba, a istog dana je stigla uplata, koja je obećana kao pomoć od Grada Novog Sada – ističe Vlaović.

On navodi da je imenovan novi šef stručnog staba, te da klub ulazi u prelazni rok, koji treba pažljivo iskoristiti.

– Potrebno je pojačati kostur tima, a tačno znamo na kojim je to pozicijama neophodno, te smo u fazi pregovora sa desetak igrača – kaže predsednik Upravnog odbora FK “Vojvodina”.

On dodaje da su pripreme organizovane u Turskoj, gde fudbalere “Vojvodine” očekuju najkvalitetniji protivnici.

– Reč je o ekipama kao što su slovenačke “Olimpija” i “Maribor” koji je učesnik Lige šampiona, te ako pripreme budu dobro urađene možemo da očekujemo dobre rezultate na proleće – smatra Vlaović.

On ističe kako je sve dosad urađeno samo jedan od koraka koji slede na putu do trajne stabilizacije kluba.

– Svi naši planirani prihodi su ostvarivi i ne oslanjaju se na prodaju igrača u zimskom prelaznom roku, a istovremeno u našem budžetu nije predviđen ni jedan dinar od transfera na koje mi ne možemo da utičemo – kaže Vlaović i dodaje da klub radi na proširenju kruga sponzora, kao i na formiranju posebnog budžeta za ovaj prelazni rok.

On ističe da je novi šef struke FK “Vojvodina” Ilija Stolica pravo rešenje, te da su im se podudarili principi i razmišljanja u pogledu nezavisnog vođenja ekipe.

– Niko iz uprave nema pravo da se meša u posao šefu struke, a kada je reč o spoljnim uticajima, kojih kod nas ima, zavisi od gospodina Stolice koliko će se njima odupreti – kategoričan je Vlaović i dodaje da uprava kluba potpuno podržava novog trenera.

Izvor: RTV
Foto: FK Vojvodina