Početna Sport Vojdvodina poražena od Kruševljanina

Vojdvodina poražena od Kruševljanina

0

fk-vojvodina_660x330

I taman kada su očekivali da će ući u seriju pobeda, fudbaleri Vojvodine doživeli su hladan tuš i neprijatno iznenađenje. Napredak iz Kruševca, tim koji se bori za opstanak, uspeo je da osvoji čitav plen na stadionu „Karađorđe“, pridružujući se tako Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, Donjem Sremu i Jagodini koji su takođe slavili u Novom Sadu.
Od sedam prvenstvenih poraza, crveno-beli su čak pet doživeli na svom terenu, što je neuobičajen podatak i činjenica koja tera na razmišljanje.

Golom Gobeljića u samom finišu prvog poluvremena Kruševljani poveli, a kasnije se, praktično, više nije igrao fudbal, već su gledaoci pratili glumačku predstavu gostiju, koju je svojim nečinjenjem dozvolio i arbitar Jovanović.
“Suđenje je bilo slabo i tu dilema ne postoji, ali u njemu ne tražim opravdanje za poraz. Nismo iskoristili neke situacije pred golom rivala i tada se najbolje moglo videti da momcima i dalje nedostaje samopouzdanja. Utakmica je u sebi nosila i veliku dozu moranja da pobedimo i to je poremetilo naš željeni način igre, a Napredak je to umeo da iskoristi. U ovom trenutku važno je to da ovi dečaci dobiju sveopštu podršku, jer samo tako na pravi način izaći ćemo iz poraza, a da istovremeno na površinu ispliva kvalitet koji imamo i u koji ne sumnjam. Zasukali smo rukave, pričamo puno s mladićima, dobro treniramo i sve to će doći do izražaja u nekoj od sledećih utakmica. Verujem da ćemo biti nagrađeni tamo gde se možda i najmanje nadamo”, rekao je šef struke Vojvodine Zlatomir Zagorčić.

Sudija je Napretkovim igračima dozvolio previjanje po terenu, koristili su svaku priliku da njihov lekar utrči na teren, što se baš i ne može smatrati sportskim ponašanjem?

“Napredak je imao svoj cilj, a naša greška bila je u tome što smo naseli na provokacije i ušli u njihov ritam. Očigledno je da je gostima neko dozvolio da se ponašaju kako su se ponašali, a ja ne mogu i ne želim to da komentarišem. Mi želimo da budemo pravi sportisti i da igramo fudbal”.

Posle pregledanog TV snimka, utisak je da je Vojvodini poništen regularan gol i da je bilo još nekoliko najblaže rečeno sumnjivih situacija ispred golmana kruševačke ekipe?

“Da li je Ivanićev gol bio regularan i da li je postojao prekršaj za penal nad Stojanovićem, teško je reći pre nego što se precizno izanaliziraju situacije koje su prethodile svemu. Da smo postigli gol, utakmica bi otišla u drugom pravcu, ali se to nije dogodilo. Stav kluba je da se ne žali na suđenje, a ja bih voleo da živimo u društvu gde se reaguje na pravi način u svim segmentima života, pa i u fudbalu”.

Vojvodini sledi veliko iskušenje u Novom Pazaru.

“U ponedeljak počinjemo celonedeljni ciklus rada na pripremi utakmice u Novom Pazaru. Za nas ni jedna utakmica neće biti laka, neće ni ova u Novom Pazaru. Kapiten Gaćinović odradio je trening s ekipom i kretao se veoma dobro. Još uvek je van stroja iskusni Nino Pekarić. On nam je mnogo nedostajao u utakmici s Napretkom, jer bi svojim iskustvom i hladnokrvnošću pomogao da izbegnemo nefudbalske zamke koje nam je rival pripremio. Ali, šta da se radi, moramo da idemo dalje, a ja verujem bezrezervno u momke s kojima radim”, istakao je Zagorčić.

Ivanić bez komentara

Mladi reprezentativac Srbije Mirko Ivanić bio je strelac gola koji je arbitar Jovanović poništio u 50. minutu posle navodne ofsajd pozicije. Međutim, TV snimak potvrđuje mišljenje navijača Novosađana da je jedan od igrača Napretka zakasnio prilikom pravljenja ofsajd zamke i da je gol bio regularan.

“Zaista ne mogu da komentarišem tu situaciju jer nisam video šta se događalo na drugom delu terena. Dobio sam loptu od Stojanovića i pogodio mrežu, ali ga je sudija poništio. To je sve što mogu da kažem”, rekao je Ivanić.

Autor: Dnevnik
Foto: Fejsbuk