Početna Sport Vojvođanski jug: Nova pobeda Kanarinaca

Vojvođanski jug: Nova pobeda Kanarinaca

0

Deveto kolo Vojvođanske lige “jug” nije bilo naročito efikasno, u ukupno osam odigranih susreta postignuto je 15 golova.

Iako ovo kolo nije donelo previše pogodaka, donelo je nešto drugo – promenu na vrhu tabele.

O mestu na vrhu tabele u direktnom duelu odlučivale su ekipe donedavno vodećeg Hajduka iz Divoša i ekipe Donjeg Srema.

Derbi kola od samog starta bio je interesantan, nakon što su domaćini opasno zapretili, ali je Trebovac pogodio spoljni deo mreže.

Svega desetak minuta kasnije Atić prolazi po strani, Tašić šutira ali golman gostiju Jelača interveniše i spasava čist pogodak.

Ipak, ove prilike kažnjene su iz prvog ozbiljnijeg napada gostiju kada je Nikola Zorić sa udaljenosti od 25 metara postigao pogodak preciznim udarcem u 38. minutu. Zorić je nešto kasnije pokazao i svoje defanzivne sposobnosti kada je nakon udarca Halilovića izbio loptu sa gol linije i sprečio izjednačenje.

Iako su domaćini imali veći posed lopte, disciplinovana igra gostiju rezultirala je i drugim pogotkom.

Do njega je došlo nakon slobodnog udarca koji je izveo rezervista Aleksandar Ljubojević, a nakon što lopta prolazi pored Pejčinovića i Halilovića, završava u mreži.

Domaći su do kraja pokušali da dođu do pogotka, ali je šut Sovilja završio na prečki pa je konačan rezultat ostao 0:2.

Donji Srem je na taj način preuzeo prvo mesto na tabeli od ekipe iz Divoša, te sada ima 23 boda, dok Divošani imaju dva boda manje i nalaze se na drugoj poziciji.

Na trećem mestu i dalje je ekipa Novog Sada, koja je nakon osvajanja Kupa Novog Sada nastavila svoj trijumfalni niz na čelu sa novim šefom stručnog štaba Vladimirom Šponjom.

Oni su, u Donjem Tovarniku pobedili ekipu Slobode sa 1:2.

Ostali rezultati ovog kola su: Budućnost – Cement (0:0), Mladost – Radnički (NP) (1:0), Jedinstvo – Sloga (E) (1:0), Radnički (Š) – Index (2:1), Podunavac – Veternik (1:2), Dunav – Sloga (T) (0:2).

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay