Početna Sport Vojvodina bez finala Kupa Srbije

Vojvodina bez finala Kupa Srbije

0

Porazom na domaćem terenu od Crvene zvezde sa 3:2, odbojkaši Vojvodine završili su takmičenje u Kupu Srbije za ovu sezonu.

Državni prvak zaustavljen je u polufinalu, pošto ni u revanš utakmici polufinala nije uspeo da savlada beogradski tim. Iako su Novosađani pre samo nekoliko dana bili ubedljivi protiv beogradskog rivala, večeras je na Spensu viđena znatno drugačija utakmica.

Bolje su gosti otvorili meč, pa su na startu napravili razliku od nekoliko poena. Vojvodina je ipak uspela da uspostavi ritam, izjednačili su i potom se do kraja seta igralo poen za poen. Međutim, pokazalo se u finišu da su igrači Zvezde bili smireniji, pa uzimaju vođstvo u setovima, osvajajući prvi sa 25:23.

U drugom setu viđena je znatno bolja igra Vojvodine. Novosađani su morali da pojačaju tempo, a dobra igra rezultirala je osvajanjem seta sa 25:17, te su igrači Siniše Gavrančića i dalje imali šanse za plasman u finale.

Ipak, sve je rešeno u trećem setu. Velika borba se vodila, Zvezda je uspela da stigne do vođstva od 24:21, ali su se domaćini približili na poen razlike. Sve nade novosadskog tima potopljene su u narednom poenu, koji dobija Zvezda i koja se osvajanjem trećeg seta plasira u finale Kupa Srbije.

Četvrti set nije imao rezultatski značaj, igralo se za publiku na Spensu, koja je večeras prikupljala pomoć za socijalno ugroženu decu. Vojvodina uzima set sa 25:20.

U poslednjem petom setu vodila se izjednačena borba, ali Crvena zvezda postavlja rezultat na 15:12, osvajajući set i meč i proslavljajući zaslužen prolazak u finale Kupa.

U drugom polufinalnom susretu igraju Jedinstvo i Radnički.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay