Početna Sport “Vojvodina” konačno slavila, deo navijača napustio stadion

“Vojvodina” konačno slavila, deo navijača napustio stadion

0

Fudbaleri “Vojvodine” upisali su prvu pobedu u ovoj sezoni, pošto su savladali “Bačku” rezultatom 2:0, u petom kolu Superlige Srbije.

Strelci za domaćina bili su Đurić u 71. i Vinsent Eze u 78. minutu.

Fudbaleri “Vojvodine” igrali su sigurnije na domaćem terenu, držali su loptu u svojim nogama, ali su teško dolazili do pravih prilika koje bi ugrozile čuvara “Bačke”. Tako je prvo poluvreme prošlo bez velikih uzbuđenja, “crveno-beli” su šutirali nekoliko puta ka Zogoviću, međutim, nedovoljno opasno da bi se ugrozio gol gostiju.

Drugi deo utakmice bolje je otvorila “Bačka”, koja je krenula u presing na domaćina. Odmah su stvorili nekoliko prilika, ali najbolju šansu za gol imali su u 63. minutu, kada je Makarić iskoristio lošu intervenciju Graovca, oduzeo loptu, šutirao ka golu Rockova i pogodio stativu.

“Vojvodina” se polako oslabađala pritiska protivnika i ponovo preselila igru na polovinu gostiju. To se isplatilo u 70. minutu, kada se lopta odbila do Đurića koji iz prve odlično šutira sa oko 20 metara i pogađa donji ugao Zogovićeve mreže. Nastavili su igrači “Stare dame” da napadaju, imali su dobru priliku iz slobodnjaka, ali su prednost uvećali u 78. minutu. Vinsent je dobio odličnu loptu u prazan prostor, utrčao je i pogodio dalji ugao gola za prvu pobedu “Vojvodine” u domaćem prvenstvu.

Kako je i najavljeno ranije, deo navijača novosadskog kluba napustio je utakmicu u 80. minutu igre. Oni su razvili i transparent na kojem je pisalo: “1. 9. na “Karađorđu” bojkot se sprema, ili smo domaćin ili nas nema”, aludirajući na to da na derbiju 7. kola protiv “Crvene zvezde” žele da stadion napuste prvi, s obzirom na to da su domaćini.

Posle pet odigranih utakmica “Vojvodina” se nalazi na sedmom mestu na tabeli. U narednom kolu publika u Novom Sadu imaće priliku da gleda gradski derbi pošto će se na “Karađorđu” sastati “Vojvodina” i “Proleter”.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvoidna/Jelena Grlić