Početna Sport “Vojvodina” osvojila titulu pa otpustila trenera Osmankača

“Vojvodina” osvojila titulu pa otpustila trenera Osmankača

0

OK “Vojvodina” odlučio je da otpusti trenera Nedžada Osmankača sa kojim je novosadski klub dva puta uzastopno osvojio titulu šampiona Srbije.

Dosadašnji šef struke neće dobiti ponudu da potpiše novi ugovor, što je odlučeno na vanrednoj sednici Upravnog odbora (UO) “Vojvodine”. U narednih desetak dana, UO će doneti i odluku o novom šefu stručnog štaba i saradnicima.

Direktor kluba Nikola Salatić kaže da je osnovni cilj ostvaren, ali da je sezona mogla biti i uspešnija.

– Bilo je propusta na evropskoj sceni i u kupovima, ali važno je to što su titule vratile “Vojvodinu” na željeni put. Klub je Osmankača podržao u najtežim trenucima, posle poraza u Tuluzu i u polufinalu Kupa Srbije. Ipak, konstatovano je da su mladi igrači mogli možda više da napreduju, pa je zato i odluka Upravnog odbora takva, kako bismo našli način za njihov još veći napredak i ostvarenje evropskih ambicija – rekao je on.

Sportski direktor Slobodan Boškan je rekao da u klubu već rade na dovođenju novog šefa stručnog štaba.

– To mora da bude neko ko će dobro ukomponovati mlade i iskusnije, tako da to bude uspešno na domaćoj i međunarodnoj sceni. Nastavljamo kurs afirmacije mladih igrača, koji treba da stasaju za “Vojvodinu” i za reprezentaciju – naglasio je Boškan.

“Vojvodina” je po završetku sezone u klub već dovela dva reprezentativca, tehničara Ivana Kostića i libera Gorana Škundrića.

Izvor: 021
Foto: Youtube – printskrin