Početna Sport Vojvodina pobedila Metalist 1925 na pripremama u Turskoj

Vojvodina pobedila Metalist 1925 na pripremama u Turskoj

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Metalist 1925 rezultatom 3:2 u trećem kontrolnom meču na pripremama u Turskoj.

Ovo je druga pobeda “stare dame” u Beleku, nakon što je Voša u prošloj utakmici savladala poljski Slask.

Strelci za Vojvodinu bili su Čović u 36. minutu, Zukić u 48. i Matić u 71. minutu.
Nakon blagog početnog pritiska Metalista, fudbaleri Vojvodine su brzo uspeli da prebace težište na polovinu rivala, a prvo uzbuđenje pred golom ukrajinskog tima bio je u 17. minutu kada glavni sudija nije pustio prednost i mogućnost da Veljko Simić sam izađe na golmana.

U 26. minutu Vojvodina je izvela najbolju akciju od početka, nakon povratne Lazarevića, Busnić je iz prve gađao direktno u golmana Metalista.

Metalist je prvi put ozbiljnije pripretio u 28. minutu, Fabinjo je sa nekih 15 metara pogodio spoljni deo mreže.

Akcijom u 30 minutu, igrači Vojvodine izmamili su aplauz publike, nakon nekoliko razmena pasova u kojoj su učestvovala četvorica igrača “stare dame”, izostao je samo bolji centaršut Đorđevića, pa je ostalo 0:0.

U 36. minutu Vojvodina je izvela novu dobru akciju, opet je Lazarević centrirao sa desnog boka, Čović je sa nekih 10 metara glavom gađao pored stative.

Četiri minuta kasnije, Voša je zasluženo povela, odlični Lazarević je probio po desnom boku, vratio povratnu do Čovića, čiji je prvi udarac odbranio golman Metalista, ali je kapiten “stare dame” naleteo na odbijenu i pogodio sam ugao za 1:0.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Vojvodina je postigla drugi pogodak, Matić je oduzeo loptu, koja je došla do Zukića, ovaj pogađa prazan gol za 2:0.

Metalist je uzvratio u 51. minutu, efektan pogodak sa 16 metara postigao je Potimkov. Samo 10 minuta kasnije, Metalist je izjednačio na 1:1, pošto je Kravčenko pogodio iz penala, pošto je sudija jedan duel, odnosno remplovanje, procenio da je za najstrožu kaznu i tako izazvao nezadovljstvo klupe Vojvodine.

Desetak minuta kasnije usledio je očigledniji penal na drugoj strani, Bastajić je šutirao, a jedan defanzivac Metalista rukom blokirao njegov pokušaj. Precizan sa 11 metara bio je Matić.

Do kraja nije bilo promene, Voša je uspela da sačuva prednost i zasluženo upiše drugi trijumf.

Fudbaleri “stare dame” će poslednju kontrolnu utakmicu igrati u četvrtak u 15 časova protiv Slavije.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay / FK Vojvodina logo