Početna Sport “Vojvodina” potpisuje stipendije sa 10 igrača

“Vojvodina” potpisuje stipendije sa 10 igrača

Direktor Omladinske škole “Ilija Pantelić” Fudbalskog kluba “Vojvodina”, Duško Grujić izjavio je danas da će u ponedeljak “Vojvodina” potpisati stipendijske ugovore sa čak desetoricom igrača iz šampionske generacije 2002. godište koji su pre nekoliko dana nadmoćno postali prvaci Srbije.

Grujić je istakao da je to rekordan broj igrača iz jedne generacije u istoriji najstarijeg srpskog superligaša sa kojima “Vojvodina” potpisuje ugovore o stipendranju i naglasio da su ti igrači svojim talentom i zalaganje to u potpunosti zaslužili.

– Omladinska škola “Ilija Pantelić” već odavno ima i ime i težinu kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje i ove godine smo potvrdili taj kvalitet. Iako rezultat u mlađim kategorijama nije prioritet, već stasavanje tih dečaka u kvalitetne seniore, treba istaći da smo u upravo završenoj sezoni osvojili pionirsku ligu Srbije i da generacija 2002. godište unazad nekoliko godina potvrđuje svoj talenat, a jedan od mojih prijatelja je rekao da je to generacija koja će vratiti titulu u Novi Sad – rekao je Grujić.

On je dodao da je, što se tiče ostalih generacija mlađih kategorija FK “Vojvodina”, generacija 2000. godište napravila odlične rezultate i to u situaciji kada se nalaze na prelazu iz mlađeg kadetskog doba ka omladinskoj selekciji, što je, po njegovim rečima jedan od najtežih prelaznih perioda u razvoju fudbalera.

Ta generacija je zauzela četvro mesto u prvenstvu Srbije, a osvojila je i nekoliko značajnih turnira u inostranstvu od kojih poslednji prošlog meseca u Temišvaru gde su osvojili prvo mestou izuzetno jakoj konkurenciji šest evropskih ekipa i selekcije Rumunije.

Kada je reč o omladincima Grujić kaže da je napravljen miks od igrača 1998. 1999. i 2000. godište, a da je najbitnije da je čak pet njih sada priklučeno prvom timu i sa prvotimcima se nalaze na pripremama na Zlatiboru, a kako je rekao, još dvojica omladinaca su trebala da se nađu na pripremama prvog tima ali su ih problemi sa povredama sprečili u tome.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay

1 KOMENTAR

  1. Sve je to ok a šta je sa Batakom konj da je pustio da igraju igrači koji znaju da igraju počevši od golmana pa ma dalje a ne da gura svoje sto im je do juce bio menadžer Vojvodina ne bi bila na ovom mestu gde je sad već bi bila minimalno druga

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here