Početna Sport Vojvodina savladala ekipu Bokelja rezultatom 5:0

Vojvodina savladala ekipu Bokelja rezultatom 5:0

0

bokelj

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani su večeras na “Karađorđu”, u revanš meču prvog kola bili ubedljivi protiv Bokelja, slavivši 5:0. U drugom kolu, Novosađani će igrati protiv velške ekipe Konahs Kvej.
Prvi meč se igra 14.jula u Novom Sadu, a revanš je 21.jula na stadionu Rila.

Pred oko 5.000 gledalaca na “Karađorđu” Vojvodina je napunila mrežu Kotorana i obezbedila dvomeč sa velškim “Nomadima”.

Povela je Vojvodina već u 8. minutu preko Filipa Malbašića. Sjajno je centrirao Dejan Meleg, Puškarić je okrznuo loptu i promenio joj pravac dovoljno da prevari golmana Bokelja, a Malbašić se samo poklonio i doneo prednost crveno-belima.

Upisao se Malbašić još jednom u listu strelaca u 42. minutu. Sjajan pas dobio je Nikola Trujić po levoj strani, prošao je i poslao loptu oštro po zemlji u peterac Kotorana, tamo se našao Malbašić i loptu je samo prosledio u mrežu Bokelja.

Treći gol postigao je Dejan Meleg u 61. minutu. Trujić je “izlomio” beka Kotorana, sjajno je centrirao, a Meleg je sa 6-7 metara glavom poslao loptu iza leđa Mijatovića.

Nikola Trujić postigao je četvrti gol u 63. minutu. Nakon centaršuta sa leve strane lopta je došla do Miletića, on je glavom prosledio do Trujića koji je bio sam kraj stative, pa je rutinski realizovao ovu šansu.

Stavio je Nikola Trujić tačku na ovu utakmicu u 87. minutu. Na asistenciju mladog Lazara Zličića uspeo je da okrene defanzivce Bokelja i da sa pet metara pošalje loptu ispod golmana Mijatovića.

Odlično je Vojvodina igrala, imala je terensku inicijativu tokom cele utakmice, što je uspela dobro da “naplati”. Nisu Kotorani praktično nijednom pripretili Vojvodini, konstantno su se branili, a pokušavali su da ugroze domaću ekipu dugim loptama, što je bio lak plen za Puškarića i Miletića. Imala je Vojvodina još nekoliko šansi preko Paločevića i Babića, ali se nisu najbolje snašli u samoj završnici. Dobila su šansu i “deca Vojvodine”. U igru su ušli Zličić, Stamenić i debitant u prvom timu Marko Đurišić. U dvadesetak minuta provedenih u igri pokazali su da Lalatović može na njih najozbiljnije da računa. Mogli su crveno-beli da završe utakmicu sa još kojim golom u mreži gostiju, ali je i ovo bila odlična uvertira pred naredni meč.

U narednom kolu Vojvodina se sastaje sa velškim Konahskijem, a Novosađani će do Rila putovati 2.500 kilometara na ovo gostovanje. Konahski je, kao i Bokelj, debitant u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Oni su pobedili Norveški Stabek u gostima rezultatom 1:0, dok je u Velsu bilo 0:0, čime su ostvarili istorijski uspeh.

Prvi meč na programu je u četvrtak, 14. jula, na “Karađorđu”, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Rilu.

Autor: D.Đ., 021
Foto: 021