Početna Sport Vojvodina savladala Spartak 5:0

Vojvodina savladala Spartak 5:0

0

fk-vojvodina_640

Fudbaleri Vojvodine savladali su Spartak sa 5:0 u poslednjoj utakmici 7. kola Superlige.
Pred oko 2.500 gledalaca na Karađorđu, strelci su bili Malbašić (13), Ašćerić (31), Paločević (62) i Zličić (77, 85).

Iako je prošlo svega tri dana od revanša u Alkmaru, Vojvodina kao da nikada tamo nije ni bila, a njeni igrači kao da su taj dvomeč potisnuli u neko daleko sećanje.

Večeras su crveno-beli bili raspoloženi za igru, kao da je postojao samo jedan tim, prosto su “leteli” po terenu, a najbolji meč sezone odigrao je kapiten Dejan Meleg. Ništa lošiji nisu bili ni Malbašić i Paločević, te Lakićević i Jovančić. Istakao se večeras i mladi Zličić koji je ponovo dobio šansu u drugom poluvremenu i iskoristio je sa dva pogotka.

Mogla je Vojvodina i još neki gol da postigne, dok su druge strane gosti iz Subotice bili pasivni i bez potrebe zatvoreni. Imali su i oni svoje dve prilike, a najbolju za gol nije iskoristio Mudrinski krajem prvog poluvremena.

Vojvodina sa pet pobeda i jednim remijem nastavlja trku za vodećom Zvezdom za kojom i dalje zaostaje tri boda, ali tek treba da odigra zaostali meč u Novom Pazaru.

Ostali rezultati 7. kola: Novi Pazar – Crvena zvezda 1:4, Partizan – Rad 4:0, Bačka – Borac 1:0, Voždovac – Napredak 0:0, Javor – Čukarički 0:0, Radnički – Mladost 2:0 i Radnik – Metalac 0:1.

Tabela: Crvena zvezda 19 bodova, Vojvodina 16, Radnički i Metalac po 13, Spartak 12, Voždovac 11, Partizan 10, Mladost, Napredak i Rad po 9, Novi Pazar 7, Radnik 6 i Javor po 6, Borac i Čukarički po 5, Bačka 4.

Zbog starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i meča Srbija – Irska koji se igra 5. septembra, prvoligaškog fudbala neće biti dve nedelje, pa će Vojvodina naredni susret odigrati 10. septembra na Banjici.

Autor: S. Krajnović
Foto: fkvojvodina.com