Početna Sport “Vojvodina” slavila protiv “Spartaka”, kratkotrajan povratak na vrh tabele

“Vojvodina” slavila protiv “Spartaka”, kratkotrajan povratak na vrh tabele

0

Fudbaleri “Vojvodine” savladali su na domaćem terenu subotički “Spartak” sa 2:0, u 11. kolu domaćeg prvenstva.

Šezdeseti vojvođanski derbi za crveno-bele je bio dosta važan kako bi učvrstili svoju poziciju u vrhu tabele Superlige Srbije. U tome su svom timu pomogli Bojić u 29. i Nikolić u 41. minutu meča.

Na početku susreta bilo je prilika na obe strane, ali je ipak do vođstva došla “Vojvodine”, kada je Bojić glavom proigrao Nikolića, a ovaj mu vratio loptu. Dobro se snašao Bojić i odličnim šutem matirao golmana “Spartaka” Dokića.

Utakmica je u jednom momentu na kratko bila prekinuta pošto je deo publike na stadionu uzvikivao pogrdne reči o predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi.

Nije prošlo dugo vremena od prvog gola, a “Voša” je već uvećala svoju prednost. Nakon izvedenog udarca iz ugla, u šesnaestercu se dobro snašao Nikolić koji je uspeo da loptu udari glavom i zatrese mrežu gostiju.

Na početku drugog poluvremena “Spartak” je došao do gola, ali je sudija pokazao da lopta pripada “Vojvodini”, pošto se Obradović našao u ofsajdu.

Drinčić je još jednom pokazao da ima odličan udarac iz daljine, pošto je njegov šut golman “Spartaka” jedva uspeo da odbrani. Međutim, isti igrač umalo da postigne auto-gol, jer je želeo da loptu van terena izbaci glavom, ali je na kraju pogodio stativu svog gola.

Bilo je napada na obe strane do kraja meča, ali se rezultat nije menjao.

Posle osme pobede u šampionatu “Vojvodina” se vraća na prvo mesto u Superligi sa 25 osvojenih bodova. Međutim, taj raspored na tabeli će se verovatno promeniti već danas, pošto drugoplasirani TSC, koji sada ima samo bod manje od “Voše” i utakmicu manje, igra meč protiv nižeplasiranog “Radnika” i za očekivati je da tim iz Bačke Topole upiše novu pobedu u prvenstvu.

U narednom kolu, 19. oktobra, fudbaleri “Vojvodine” igraju protiv “Čukaričkog”.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina