Početna Sport Vojvodina slavila u Brestu protiv Dinama

Vojvodina slavila u Brestu protiv Dinama

0

fk-vojvodina-fudbalski-klub-grb-amblem-rtv-jpg_660x330Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u plej-of za Ligu Evrope pobedivši danas u revanšu u Belorusiji ekipu Dinama iz Minska rezultatom 2:0.
Posle 1:1 u Novom Sadu, u revanšu odigranom pred oko 7.000 gledalaca na stadionu “Brestski” u Brestu, strelci za Novosađane bili su Babić u 32. i Antić u 82. minutu susreta.

Vojvodina je i u revanšu bila bolja, posebno u drugom poluvremenu kada nisu dozvolili domaćinu da uopšte upute udarac ka golu Kordića, a dodatno im je olakšao El Monir koji je u 54. minutu bez potrebe dobio crveni karton. Crveno-beli posle dvomeča sa Dinamom zasluženo idu dalje, a ime protivnika sa kojim će se boriti za grupnu fazu Lige Evrope saznaće sutra posle 13h nakon žreba u Nionu.

Ovo je bila četvrta pobeda Vojvodine u dosadašnjem toku kvalifikacija uz dva nerešena ishoda. Predsednik kluba Zoran Šćepanović rekao je u prvoj izjavi za 021 posle meča u Brestu: “Igrali smo za svoj grad i čast fudbalske Srbije”.

Vojvodina se po treći put plasirala u plej-of za Ligu Evrope, prošle godine ih je eliminisala Viktorija iz Plzena, a pre tri godine moldavski Šerif.
TOK UTAKMICE:

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja.

GOOOOL – Vojvodina vodi 2:0 fantastičnim golom NIkole Antića u 82. minutu. On je posle proigravanja Paločevića krenuo ka šesnaestercu domaćih, niko ga nije pratio, a onda je šutirao sa nekih dvadesetak metara iskosa sa leve strane, slično prvom pogotku Babića gađao je suprotni ugao, a lopta se od stative odbila u mrežu.
80. minut – umalo gol za Vojvodinu, loše je reagovao Ignjatovič, jedna laka lopta mu je ispala iz ruku, ali na njegovu sreću otišla je u korner. Vojvodina potpuno kontroliše meč, domaćin ne može da ozbiljnije ugrozi Kordića.

69. minut – slobodan udarac za Vojvodinu na 18 metara od gola Ignjatoviča posle faula nad Trujićem. Šutirao je Meleg, ali pored gola.

61. minut – velika prilika za Vojvodinu. Malbašić je prošao po desnoj strani, nanizao dva fudbalera, bio u dobroj prilici da šutira, ali se odlučio da uposli Melega na petercu, pa je odbrana domaćih stigla da interveniše i loptu izbaci u korner. Posle isključenja Vojvodina je smirila igru, Dinamo je još uvek bez konkretne prilike za gol.

54. minut – direktan crveni karton za El Monira. Napadač Dinama je pokušao da prođe pored Miletića, bek Vojvodine je odlično gradio loptu dok nije otišla u gol-aut, a onda ga je ovaj bez razloga šutnuo što nije promaklo sudiji iz Belgije.

Počelo je drugo poluvreme, Dinamo je od samog starta krenuo sa jurišima ka golu Vojvodine.

Poluvreme – Vojvodina ima željeni rezultat, Dinamo je bio neznatno bolji i agresivniji, posebno u prvih pola sata igre, ali su Novosađani uspeli da postignu gol koji ih vodi u plej-of.

44. minut – slobodan udarac za Dinamo na ivici šesnaesterca posle kojeg je Puškarić dobio žuti karton. Šutirao je Bikov, prebacio živi zid, ali je lopta otišla preko gola.

GOOOOL – ponovo Siniša Babić strelac, kao i u prvom susretu. Igrao se 32. minut, Meleg je video usamljenog Babića i odlično ga proigrao, a ovaj je sa 15 metara iskosa sa desne strane precizno šutirao u suprotni ugao, lopta se odbila od stative i ušla u mrežu.

Ovo je bila prva prava prilika Novosađana na meču, sada je Dinamo taj koji mora da juri rezultat. Do pogotka, domaćin je bio bolji i znatno opasniji tim.25. minut – Dinamo sve češće u prilici za gol, nekoliko solidnih pokušaja bilo je ka golu Kordića, uglavnom iz daljine, ali je golman crveno-belih bio priseban. Vojvodina bez pravog odgovora.

17. minut i solidan pokušaj Melega sa tridesetak metara, ali lopta ide pored gola.

U prvih deset minuta po jedna prilika na obe strane, igra se tvrdo i oprezno.

U 7. minutu je Trujić dobio dobru loptu u šesnaesterac, ali nije uspeo da se izbori za šut. MInut kasnije odličan udarac pod prečku Nojok sa 30 metara iz slobodnog udarca i dobra intervencija Kordića.

Meč je počeo, prisutno je 7.000 gledalaca, a na tribinama je i grupa od 30 navijača Vojvodine.

Prvi susret odigran prošlog četvrtka u Novom Sadu završen je rezultatom 1:1.

Pred revanš Novosađani su najavili ofanzivnu, ali opreznu igru od samog starta i plasman u narednu rundu ovog takmičenja.

Sastavi

Dinamo: Injatovič, Karpovič, Kontsevoj, Ostruk, Sverčinski, Nojok, Gabovda, Koritko, Bikov, El Monir, Budnik

Vojvodina: Kordić, Kovačević, Puškarić, Antić, Miletić, Maksimović, Meleg, Paločević, Malbašić, Babić, Trujić

Sudija: Sebastien Delferijer (Belgija)

Boljeg iz dvomeča Vojvodina – Dinamo u petak u Nionu očekuje žreb za plej-of u kojem će se naći i Crvena zvezda nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Mečevi za plasman u grupnu fazu na programu su 18. i 25. avgusta.

Autor:021